DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ocon: Teljesen következetlenül büntetnek

A Magyar Nagydíj győztese egyáltalán nem elégedett a bíráskodással a Formula-1-ben. A fiatal francia pipa amiatt, hogy büntetést kapott egy pontosan olyan esetért, amit Charles Leclerc megúszott.

2019-ben Charles Leclerc nyerte meg az Olasz Nagydíjat, ám első helyének jogosságát Lewis Hamilton erősen megkérdőjelezte, mivel két olyan eset is történt a futam alatt, ami nem biztos, hogy megfelelt a szabályok betűinek. Egy (figyelmeztetés utáni) kanyarlevágás és egy kisebb leszorítás volt, amit a brit ász nehezményezett, mindkettőt megúszta az akkor második futamgyőzelmét arató monacói (a sors iróniája, hogy azóta sem szerzett többet a Ferrari látványos gyengülése miatt).

Az Alpine francia pilótája múlt vasárnap az előzéshez készülő Sebastian Vettelt sodorta le ugyanott a pályáról, Ocont azonban megvágták öt másodperccel ezért a tettéért, éppen az inkonzisztens büntetéseket nehezményezi. Mások is panaszkodtak egyébként korábban, hogy nem egységes a büntetési rendszer a száguldó cirkuszban.

Leclerc megúszta pontosan ugyanazt, amit Ocon nem


„Nehéz hétvégénk volt Monzában, keményen dolgoztunk ezen az autónknak nem igazán fekvő pályán. Több incidensnek is tanúi voltunk a futamon, azzal pedig egyáltalán nem értek egyet, ami velem történt a versenyen” – ecsetelte véleményét Esteban Ocon a Motorsportweek.com hasábjain.

„Én kaptam egy ötmásodperces büntetést, mert leszorítottam Sebastian Vettelt, de pontosan ugyanez történt Charles (Leclerc) és Lewis Hamilton között 2019-ben, a Ferrari-pilóta azonban nem kapott semmit. A pálya azon a szakaszon folyamatosan szűkül, valóban volt köztünk egy kis összeérés, de egyik autó sem sérült és folytathattuk a versenyt” – tette hozzá Ocon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: