DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Versenybalesetnek látta az ütközést Ricciardo

Ha valakinek, akkor a Mclaren pilótájának nem igazán kellett törődnie Hamilton és Verstappen ütközésével, miután Daniel Ricciardo hibátlanul teljesített, ám neki is volt véleménye az esetről.

Gyakorlatilag tökéletes napot zárt az ausztrál versenyző, ami főleg azok után nagy szó, hogy az idén eddig szinte csak szenvedett az autóval. Daniel Ricciardo ebben az esztendőben került a McLaren istállójához, de eddig úgy tűnt nem a legjobb döntést hozta meg ezzel, miután nem igazán érzett rá korábban a versenygépére és elmaradt a csapattársától Lando Norristól.

Az utóbbi időben egyre jobb formába került, az Olasz Nagydíj hétvégéjén pedig kiválóan ment és hosszú idő után ismét sikerült futamot nyernie, ezúttal Monzában. A verseny egyik legfontosabb jelenete a Lewis Hamilton és Max Verstappen közötti ütközés volt, amiről utólag Ricciardo is elmondta, hogy mit gondol.



„Ez 100%-ig nem volt diplomatikus. Éppen elég hely van, de az a probléma azokkal a kerékvetőkkel, hogy megdobják az autót. Inkább egymás mellett voltak és azt mondanám, hogy ez egy versenybaleset volt, de nem tudom mi erről az általános vélemény” ─ nyilatkozta a Sky Sports kamerái előtt.

Az ausztrál pilóta a szombati sprintkvalifikáción történt esetet hozta fel példakánt, amikor hasonló helyzetbe került Verstappennel.

„Hogy őszinte legyek, az ember csak akkor tudja meg ezeket a dolgokat, amikor már túl késő. Tegnap visszavettem a rajtnál Max mellett, de ő akkor egy kicsit jobban előttem volt, viszont így is kockáztattam a szárnyamat” ─ tette hozzá.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: