DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Ricciardo: Nem tűntem el! Itt vagyok!

Daniel Ricciardo megköszönte a csapatnak, hogy a gyenge kezdés ellenére is hittek benne és bár érezte, hogy jó a tempójuk, győzelemre akkor sem számított az Olasz Nagydíjat végül megnyerő mclarenes.

A 2018-as Monacói Nagydíjat követően tudott ismét Formula-1-es futamot nyerni Daniel Ricciardo. Ami a Renault-val nem sikerült két év alatt, az a McLarennel az első szezonjában összejött. A tavalyi után az idei Olasz Nagydíj is kaotikus versenyt hozott, ezúttal is egy meglepetésgyőztessel.

A mindig vigyorgó Daniel Ricciardo bukósisakja ezúttal még a szokásosnál is szélesebb mosolyt rejtett maga alatt. „Ez az! Nyertünk, nem hiszem el!” – üvöltötte Ricciardo a csapatrádióba a McLaren első győzelmét aratván a 2012-es Brazil Nagydíjat követően.

„Köszönöm mindenkinek, aki kitartott mellettem. Éreztem, hogy eljön majd ez a pillanat, és most üzentem mindenkinek, aki azt hitte, hogy eltűntem. De nem tűntem el, itt vagyok” – folytatta az ausztrál, mielőtt odalépett David Coulthardoz.



„Már pénteken éreztem, hogy ezen a hétvégén valami jobb is kisülhet, de még a rajt után, mikor átvettem a vezetést sem gondoltam, hogy magam mögött tudom majd tartani a többieket. Nem voltunk valami elképesztően gyorsak, de arra mindenképpen elegendő volt a tempónk, hogy Max ne tudjon megelőzni engem.”

„Arra akkor sem számított egyikünk sem, hogy szinte a rajttól a célig vezetni fogjuk a versenyt” – mondta Ricciardo, aki Norrisszal karöltve a McLaren első kettős győzelmét szerezte a 2010-es Kanadai Nagydíj óta.

„Az augusztusi szünet nagyon jól jött számomra! Az azt megelőző három versenyen egyáltalán nem éreztem jól magam az autóban, de akkor is… Azt gondoltam, hogy harmadik, negyedik vagy ötödik lehetek. Hihetetlen, hogy kettős győzelmet arattunk. El sem hiszem, és most az egyszer nem találom a szavakat. Egy biztos, lesz shoey a dobogón”

Ricciardo ezt követően az olasz szurkolókat is köszöntötte, és kifejezte sajnálatát, hogy nem láthatták Charles Leclerc-t a dobogón, aki a negyedik helyen ért célba a Ferrarival.

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol garantált a jó közösség és két futam között sem hagyunk benneteket unatkozni!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: