DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton: Felkészültünk a konfliktusokra

Az új csapattárs érkezésével sem számít problémákra Lewis Hamilton. A brit pilóta szerint a Mercedes tudja, hogyan kell kezelni a házon belüli gondokat és reméli, egyenlőek lesznek majd az esélyek.

A 2022-es szezont és a csapatok felállásait tekintve az egyik legnagyobb kérdés az volt, hogy mi lesz George Russell és Valtteri Bottas sorsa a jövőben. Azt már régóta pletykálták és gyakorlatilag nyílt titok volt, hogy a fiatal brit tehetséget előlépteti a Mercedes és a finn versenyzőnek is segítenek új helyet találni, végül ennek megfelelően Russellt szerződtették a Williamstől, Bottas pedig az Alfa Romeo csapatánál folytatja a karrierjét. Az Olasz Nagydíj csütörtöki sajtónapján, melyen a Formula.hu is jelen volt, természetes ezek a témák is felmerültek és értelem szerűen Lewis Hamilton véleményére is kíváncsiak voltak ezzel kapcsolatban.

Bár a 36 esztendős versenyzőnek voltak gondjai annak idején Nico Rosberg mellett, ezúttal Russellel egy csapatban nem számít hasonló problémákra.

„A történelem megmutatta, hogy képes ilyesmit előidézni, de az ellenkezőjét is. Ez minden csapatnál más és más, végső soron azon múlik, hogyan kezelik ezt. Ez egy elég fura sport, mivel egyszerre csapat és egyéni sport is egyben. Ott van a két bajnokság, szeretnél egyénileg is előrébb végezni, de ugyanakkor el kell végezned a munkát, hogy a csapat előrébb jusson. Nehéz ezen keresztül menni, de szeretném azt hinni, hogy megtapasztaltuk ezt, ezért elég jól felkészültnek kell lennünk a továbblépésre” ─ mondta Hamilton.



A hétszeres világbajnok 2013-ban érkezett a jelenlegi csapatához, annak idején pedig eléggé forrtak az indulatok közte és a 2016-ban világbajnoki címet szerző Rosberg között, Bottas viszont nem állította ekkora kihívás elé. A brit versenyző úgy véli, Russell új lendületet adhat a Mercedesnek, azt pedig tagadta, hogy lett volna beleszólása abba, hogy kit választ a német márka.

„Ez nem az én stílusom. Amikor 2013-ban csatlakoztam, annyit mondtam Ross Brawnnak, hogy egyenlő bánásmódot akarok. Szerintem ez a legjobb motiváció, mert ha elvégezted a munkát és sikeres vagy, akkor tudod, hogy bárki ellen a legjobb formádat hozod majd. Úgy gondolom, hogy az új, friss vér a csapatunkban nagyszerű lesz, nyilvánvalóan azért, mert én vagyok az öregfiú itt. Ez energiát ad az egész csapatnak, hiszen tudják, hogy egy új fiatal érkezik, aki szuper éhes és előre fogja vinni a csapatot.”

„Láttam, ahogy George végigjárta az F3-at és az F2-t. Persze, rengeteg versenyt néztem és azokat a mozdulatokat, amiket csinált. Kétségtelen, hihetetlenül tehetséges, de nem néztem meg részletesen, hol vannak a gyengeségei. Ez nem olyasmi, amire igazán sok energiát fordítok, viszont biztos vagyok abban, hogy még erősödni fog a további futamokon is” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: