Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. december 1. szerda
F1

Továbbra is bizonytalan Giovinazzi jövője

Az Alfa Romeo csapatánál még mindig kiadó az egyik ülés 2022-re, jelentkező pedig lenne rá bőven. Az egyikük az istálló jelenlegi pilótája, Antonio Giovinazzi viszont még mindig nem tud biztosat.

Gyakorlatilag már az összes hely elkelt a következő szezonra a lényegesebb kérdések pedig már eldőltek. Azt már tudni lehet, hogy Kimi Raikkönen nem fogja folytatni az F1-es pályafutását, ahogyan azt is, hogy a finn Valtteri Bottas érkezik a helyére, miután őt George Russell váltja a Mercedesnél. Alexander Albon személyében is köszönhetünk majd egy régi ismerőst a rajtrácson a Williams színeiben, az Alfa Romeo esetében viszont az egyik autó továbbra is szabadon van.

Logikus lenne persze, hogy az istálló megtartja Giovinazzit, ám egyelőre még a csapatfőnök, Frederic Vasseur szeretne legalább szeptember végéig kivárni a döntéssel, hogy tisztább képet kaphassanak a jelöltek teljesítményét illetően. Ez persze nem könnyíti meg az olasz versenyző helyzetét, aki ezzel a teherrel készül a hazai futamára, itt pedig természetesen felmerültek a jövőjével kapcsolatos találgatások.„Egyelőre még semmilyen hírem sincs, csak annyit tudtam meg, hogy Valtteri jövőre az Alfánál fog versenyezni” ─ kezdte Giovinazzi az Olasz Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján, melyen Formula.hu is jelen volt. A versenyzőt arról is faggatták, hogy ő mit tud a döntések határidejéről. „Nem igazán tudok erről, hogy őszinte legyek. Természetesen szeretném minél hamarabb tudni, de ez nem az én döntésem. Már sokszor elmondtam, hogy rengeteg pletyka kering, de nem én döntök ezzel kapcsolatban.”

Az Alfa pilótája is tudja, hogy az egyetlen, amit tehet jelenleg, hogy minél jobb teljesítményt próbál meg elérni, legutóbb pedig csak egy szerencsétlen defekt akadályozta meg egy kiugró eredmény elérésében a Holland Nagydíjon.

 „Az a célom, hogy elégedett legyek magammal, nem akarok ezekre koncentrálni, én inkább a teljesítményemre fókuszálok, hogy a lehető eredményt érjem el a versenyen, a kvalifikáción és mindenben, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?