DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Ezért volt jobb választás Albon

Bár a Red Bull továbbra sem tud saját csapatában helyet biztosítani neki, Alex Albon mégis visszatér, miután a Williams lecsapott rá. Volt más jelentkező is arra az ülésre, de mellette több érv szólt.

Meglepetésként érhette a közvéleményt a tegnapi bejelentés, miszerint Alex Albon a Williams színeiben tér majd vissza 2022-ben a mezőnybe. Annyira természetesen nem volt meglepő, hiszen korábban már kiszivárgott, hogy igen jó eséllyel pályázik George Russell megüresedő pozíciójára, de ellenfele Mercedes-támogatott volt. A grove-i csapat azonban végül nem a motorszállítójukra, hanem a saját megérzésükre hallgatva a brit-thait választotta Nyck de Vries helyett.

A csapatfőnök, Jost Capito már korábban hangsúlyozta, döntésüket nem befolyásolta egyik nagycsapat sem, most pedig még részletesebben beszélt arról, mi alapján adták éppen Albonnak a szerződést. A választásuknak javarészt szakmai alapja van, de ez egyáltalán nem egyenlő azzal, hogy de Vries ne lenne jó pilóta. Capito is elsőként őt dicsérte, illetve főnökét, aki így egy csatát már elvesztett a Red Bull-lal szemben.



„Totóval egy hosszan tartó kapcsolat a miénk. Mélyen tiszteljük egymást, és szerintem megérti a mi igényeinket is. Természetesen Nyck az ő pilótája, a Formula-E-ben. Úgy gondolom, boldogan maradna ott még egy szezont, nem hiszem, hogy rosszul érintené. Ugyanakkor hiszem, hogy megérdemelne egy Formula-1-es ülést is, ehhez nem fér kétség” – méltatta a hoppon maradt hollandot.

Az, hogy megérdemli, nem lehetett azonban az egyetlen faktor, és akad valami, ami egyértelműen Albon felé billentette a mérleget. „Ami minket illet, meg kell találnunk az egyensúlyt fiatalság és tapasztalat között. E tekintetben Alex előnyben van Nyckkel szemben. De ez nem jelenti azt, hogy Nyck rosszabbul teljesítene, ha őt ültettük volna be” – magyarázta. De Vries valóban újonc lenne a száguldó cirkuszban, Albon azonban már eltöltött ott két szezont, ráadásul a Red Bullt is megjárta. Igaz ugyan, hogy idén egy év kispad jutott neki, de a tapasztalatát ez nem veszi el. A holland pilóta esélyei sem szálltak el ugyanakkor, a szintén Mercedes-kötődésű Valtteri Bottas mellett ugyanis hivatalosan még szabad a hely az Alfa Romeóban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: