DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Exkluzív: Ki lesz Bottas csapattársa?

A Formula.hu információi szerint jelenleg három fiatal pilóta fut versenyt azért, hogy beülhessen az Alfa Romeóba - úgy tűnik, hogy Antonio Giovinazzi az IndyCarban folytathatja a pályafutását.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Valtteri Bottast hivatalosan is bejelentette az Alfa Romeo: a Mercedestől távozó finn pilótában látják a csapatnál azt, aki segíthet nekik szintet lépni a folytatásban és azt is elárulták, hogy a szerződése több évre szól, nem csak 2022-re.

A hivatalos bejelentés ugyan csak Bottasról szólt, a Formula.hu azonban hónapok óta kutakodik az ügyben (a finn átigazolását már két hónapja, Spielbergben megszellőztettük), így most is vannak információink arról, hogy vajon ki lehet majd a finn csapattársa. A Spában és Zandvoortban végzett kutatómunka alapján Antonio Giovinazzi maradását teljességgel még nem lehet kizárni, de meglehetősen kicsi az esély arra, hogy övé lehet a másik ülés - információink szerint ő már az IndyCarban nézelődik, az Olasz és az Orosz Nagydíj között egy promóciós eseményre is ellátogat Colton Herta társaságában.

devries



Jelen állás szerint három fiatal (illetve a mögöttük álló támogatók) között dőlhet el a verseny - ádáz küzdelem zajlik az említett ülésért. Az egyik a Formula-E friss bajnoka, Nyck de Vries, aki Toto Wolff embere és úgy tűnik, hogy a Mercedes-vezérnek nem sikerült "benyomnia" a fiatalt a Williamshez, ahova eredetileg szerette volna - ott jelen állás szerint a Red Bull "győzött" és Alexander Albon lesz a grove-iak versenyzője.

A másik jelölt Guanyu Zhou, aki jelentős anyagi támogatást hozna az Alfához, ami mindig komoly fegyverténynek számít, ráadásul a kínai piac miatt sokan örülnének az ő szerződtetésének, akár a Formula-1 felső köreiben is. A harmadik jelölt pedig Theo Pourchaire, aki személy szerint Fred Vasseur Alfa-csapatfőnök pártfogoltja, így természetesen jó helyzetben van.

Információink szerint ez a sorrend valójában erősorrend is jelen pillanatban, vagyis de Vries lehet a legesélyesebb az ülésre, de ez még változhat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: