DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hivatalos: George Russell ül a Mercedesbe

A világbajnok F1-es istálló nem húzta tovább az időt, bejelentette azt, amit már mindenki tudott: George Russell érkezik Valtteri Bottas helyére, ő lesz Lewis Hamilton csapattársa.

Hétfőn már bejelentette Valtteri Bottas érkezését az Alfa Romeo, ezt követően Toto Wolff, a Mercedes vezére is elköszönt finn pilótájától, majd Lewis Hamilton is elbúcsúzott, innentől pedig csak az volt a kérdés, hogy mikortól lesz hivatalos George Russell érkezése a világbajnok istállóhoz. Nos, ez az időpont kedd délelőtt jött el: a Mercedes immár világgá kürtölte és megerősítette, hogy az ifjú brit lesz Lewis Hamilton csapattársa 2022-ben.

"Hivatalos: jövőre a Mercedes F1-es pilótája leszek" - posztolta közösségi oldalán Russell. "Személy szerint és szakmailag is különleges nap ez számomra, de ugyanakkor felemás érzéseim is vannak. Izgatott vagyok amiatt, hogy csatlakozhatok a Mercedeshez, ami nagy lépés a pályafutásomban, de ez azt is jelenti, hogy búcsút kell intenem a csapattársaimnak és a barátaimnak a Williamsnél" - tette hozzá.

russ_3



Ami pedig a következő szezonját illeti: "Ez egy óriási lehetőség, amit két kézzel akarok megragadni. Nincsenek illúzióim, ez egy meredek tanulási folyamat lesz. Valtteri nagyon magasra tette a lécet, folyamatosan jól teljesített hétről hétre, győzelmeket, pole-pozíciókat hozott és segítette a csapatot a világbajnoki címek megszerzésében. A célom csak az lehet, hogy megháláljam Toto, a csapat és a vezetőség bizalmát, egyúttal vállaljam a magam szerepét a siker folytatásában. Szeretném büszkévé tenni új csapattársaimat és természetesen szerintem egyikük minden idők legjobb pilótája. Azóta felnézek rá, hogy gokartoztam és emberileg, valamint szakmailag is csak előnyömre válhat az, hogy valaki olyantól tanulhatok, aki a példaképem."

Toto Wolff is megszólalt: "Nagyon örülünk, hogy megerősíthetjük: George megkapja a lehetőséget, hogy szintet lépjen és csatlakozik a Mercedeshez. Minden kategóriában győztes volt korábban és az utóbbi három szezonjs a Williamsnél megmutatta, hogy mi várhat rá. Mostantól a mi feladatunk, hogy segítsük a fejlődését a szervezetünkben és Lewis mellett, aki az F1 történetének legjobb pilótája. Biztos vagyok abban, hogy ahogy a kapcsolatuk fejlődik, erős csapatot fognak alkotni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: