DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hivatalos: Valtteri Bottas az Alfa Romeóé

Az Alfa megtette a bejelentést: csapatjátékost igazoltak Bottas személyében, aki segíthet szintet lépniük a következő időszakban. A szerződés több évre szól.

Hivatalosan is bejelentette az Alfa Romeo azt, amit már sejthettünk és amiket a Formula.hu informátorai jó ideje jeleztek: Valtteri Bottas a Mercedestől a hinwili istállóhoz szerződik. A csapat közleménye szerint a kilencszeres futamgyőztes finn pilóta "2022-re és tovább" igazol az Alfához, vagyis több évre szóló megállapodást írt alá.

"Új fejezet nyílik a versenyzői karrieremben: izgatott vagyok, hogy 2022-re és tovább is csatlakozhatok az Alfa Romeo Racing ORLEN csapatához. Ez egy új kihívás lesz számomra egy ikonikus gyártóval, amelyet senkinek sem kell bemutatni, oldalakat írt már a Formula-1 történelemkönyvébe is, megtiszteltetés lesz képviselni a márkát. A csapatban lévő potenciál világos és tetszik az a lehetőség, hogy vezethetem az istállót, főleg, hogy a 2022-es szabályokkal esély nyílik arra, hogy szintet lépjünk" - mondta Bottas.

bottas_5



"Büszke vagyok arra, amit elértem Brackley-ben a Mercedesnél és teljességgel arra koncentrálok, hogy világbajnoki címet nyerjünk idén is, de ugyanakkor már várom a jövő új kihívásait. Hálás vagyok az Alfa Romeónak a belém vetett bizalomért és alig várom, hogy visszafizethessem ezt. Motivált vagyok, hogy minél jobb eredményekért és ha eljön az ideje, győzelmekért autózhassak. Fred Vasseurt jól ismerem és szeretném a többieket is megismerni, egyúttal olyan erős kapcsolatokat kialakítani, mint a Mercedesnél" - tette hozzá a finn pilóta.

"Örömmel üdvözüljük nálunk Valtterit, akivel egy olyan erős csapatjátékost szereztünk, akinek komoly tapasztalata van a rajtrács legelején is. Valtteri fontos tagja volt annak a csapatnak, amely újraírta az F1 történelmét, ő a megfelelő pilóta ahhoz, hogy a mi csapatunk szintet lépjen" - mondta Fred Vasseur csapatfőnök, aki azt is hozzátette, hogy Bottasszal az F3-ban és a GP3-ban már dolgoztak együtt, azóta ismerik egymást.

A Formula.hu információi szerint a szerződés létrejöttéhez nagyon sokat hozzátett Toto Wolff és Vasseur barátsága, de legalább ennyit nyomott a latba az is, hogy a Sauber társtulajdonosa, Finn Rausin svéd milliárdos üzletember jó viszonyt ápol Bottasszal.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: