DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff csak dicsérni tudta Bottast

Valtteri Bottas új csapathoz szerződik 2022-től, ezzel pedig egy korszak lezárul a karrierjében. A Mercedes csapatfőnöke úgy véli, a finn pilóta megérdemelte volna, hogy a Mercedesnél maradjon.

Egyre több kérdésre kapunk választ a 2022-es mezőny összetételét illetően. Kimi Raikkönen már a Holland Nagydíj hétvégéjét megelőzően bejelentette, hogy befejezi Formula-1-es pályafutását, hétfőn pedig Valtteri Bottas erősítette meg, hogy elhagyja a Mercedest és honfitársa helyére az Alfa Romeo alakulatához igazol.

A finn versenyző 2017 óta erősítette a jelenlegi csapatát, a következő szezontól pedig egy új kaland kezdődik meg a számára. Korábban sokáig úgy tűnt, hogy Bottas a hírekkel ellentétben akár maradhat is a helyén, Toto Wolff pedig igyekezett alátámasztani ugyanezt.



„Ez nem volt egy könnyű folyamat, vagy egyszerű döntés a számunkra. Valtteri fantasztikus munkát végzett az elmúlt öt szezonban és nagyban hozzájárult a sikereinkhez, valamint a növekedésünkhöz. Lewis és ő egy mércének számító partnerséget építettek ki ebben a sportágban, ami egy nagyon értékes fegyverünk volt a bajnoki csatákban és arra ösztönzött minket, hogy példátlan sikereket érhessünk el” idézte Wolff szavait a PlanetF1.

A német alakulat csapatfőnöke nagyon elismerően beszélt a pilótájukról és örömét fejezte ki amiatt, hogy sikerült ülést találnia Bottasnak.

„Abszolút megérdemelte volna, hogy a csapatnál maradjon és örülök, hogy jövőre egy izgalmas kihívást választhatott az Alfával, így a sportág legmagasabb szintjén folytathatja a pályafutását. Amikor majd eljön az ideje, akkor a csapat minden egyes tagjától hatalmas jóindulattal távozhat és örökre a Mercedes-család része marad” tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: