DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg: A Mercedes legyen egyértelműbb

A 2016-os világbajnok szerint többek között a kommunikációs hibák is kellettek ahhoz, hogy nem sikerült Lewis Hamiltonnak a legnagyobb riválisa, Max Verstappen elé kerülnie a Holland Nagydíjon.

Hazai pályán tudott nyerni a Red Bull holland versenyzője Zandvoortban, gyakorlatilag tökéletes teljesítményt nyújtva. Verstappen nagyszerűen jött el a rajtnál, majd a futam további részében is kiváló tempót ment és bár a Mercedes igyekezett egy jó stratégiával előnybe kerülni, végül nem jött be a tervük.

Nico Rosberg szerint nem csak a taktikája volt rossz a német márkának, a 2016-os világbajnok úgy gondolja, az is gondot okozott, hogy Peter Bonnington utasításai nem voltak mindig teljesen érthetőek Lewis Hamilton számára.



„Nem a szokványos stratégiájukat futották, de valami történt. Ma este komoly megbeszélések lesznek, ahol először is a versenyzőknek meg kell néznie az adatokat, mert kint ezekből nem látott semmit. A megbeszélés alapja az lesz, hogy Hamilton mekkora forgalomba került, de amit én szintén rossznak találtam, az Bono Lewisnak tett megjegyzései. Nem volt egyértelmű, hogy nyomhatja-e vagy sem. Engem ez versenyzőként pokolian frusztrált volna. Én azt mondom, ilyenkor adjanak egyértelmű utasításokat, mert ez Bono részéről ma színvonal alatti volt” ─ mondta Rosberg a Sky Sportsnak nyilatkozva.

A Mercedes korábbi pilótája szerint az sem volt teljesen normális, amit Valtteri Bottas csinált, a finn versenyzőt ugyanis hiába kérték, hogy ne vegye el a leggyorsabb kört a csapattársától, mégis majdnem az övé lett a bónusz pont.

„Az egy pont semmit sem ér Valtteri számára, így csak problémát okozott volna ezzel. Hiába lassított a harmadik szektorban, még így is elvitte azt a kört és ez elég rossz volt. Megőrültünk a tévés szobában, nem kellett volna ezt tennie” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: