DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Hamilton: Mindent megpróbáltunk, de túl gyorsak voltak

Bár mindent megtett a Mercedes, amire stratégiailag lehetősége volt ma a győzelem megszerzése érdekében, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is legfeljebb Verstappen hibájára várhatott.

„Ma egyszerűen túl gyorsak voltak, de köszönöm a hétvégi munkát. Monzában visszavágunk” – mondta a leintést követően még a csapatrádióba Lewis Hamilton, aki Hollandiában elveszítette vezető pozícióját a pontversenyben a futamot megnyerő Max Verstappennel szemben.

„Nagyszerű verseny és nagyszerű közönség volt itt ma. Max pedig tökéletes munkát végzett. Mindent beleadtam, tövig nyomtam a gázt, de ma egyszerűen túl gyorsak voltak” – utalt a Red Bull Holland Nagydíjon mutatott tempójára Lewis Hamilton.



„A forgalomban Max előtt úgy tűnt, mintha csak eltűntek volna az autók, míg nekem nehezebb dolgom volt, ráadásul itt rendkívül nehéz követni egymást. Az utolsó kör a hétvége egyik legjobb része volt. Kevés üzemanyaggal, padlógázon elképesztően élvezetes itt vezetni, most már ez a pálya is a kedvenceim közé tartozik” – zárta a második helyen végző Hamilton.

A hétszeres világbajnok után csapattársa, Valtteri Bottas lépett oda az interjúkat készítő Robert Doornboshoz: „Megpróbáltunk mindent, nyomtuk neki, de én a stratégiámmal már alapból hátrányban voltam. Egykiállást próbáltunk, de a végén aztán a biztonságot szem előtt tartva inkább kijöttünk még egyszer.”

„Megpróbáltam a végén rámenni a végén a leggyorsabb körre is, de végül Lewis szerezte meg” – mondta kissé őszintétlenül Bottas. „A lényeg, hogy csapatként rengeteg pontot szereztünk ma!”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: