DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen: Ez fantasztikus volt!

Gyakorlatilag tökéletes versenye volt a Red Bull holland pilótájának, aki megnyerte hazája versenyét és ezzel a pontversenyben is megszerezte a vezetést. Max Verstappen a szurkolókat méltatta.

Bár a Mercedes igyekezett a stratégiával előrébb jutni, a német márkának ez végül nem sikerült, Verstappen pedig simán megnyerte a vasárnapi futamot, amivel az első olyan holland versenyző lett, aki a saját hazájában tudott győzni, ráadásul ezzel átvette a vezetést az egyéni pontversenyben is, így a lehető legjobb helyzetből várja a folytatást.

Az energiaitalosok versenyzője elmondta, nagy nyomás nehezedett rá ezen a versenyhétvégén, ezért nagyon boldog, hogy ilyen jól alakultak a dolgok.

„Ez egészen fantasztikus volt! Nagyon magasak voltak az elvárások a hétvége előtt és soha nem könnyű ezeknek megfelelni. Nagyon boldog vagyok, hogy nyerni tudtam és átvettem ezzel a vezetést a világbajnoki pontversenyben, a szurkolók pedig hihetetlenek voltak. Ez a nap egyszerűen tökéletes volt” ─ mondta a győztes pilóta közvetlenül a futam után.



Ahogyan arra sokan számoltak a rajt kulcsfontosságú volt ezen a versenyen, Verstappen viszont itt is hibátlan volt, ahogy a futam további részében is, így végig előnyben maradt a riválisaival szemben.

„Ez tényleg egy nagyon jó nap volt, ez egyértelmű, a rajt pedig nagyon fontos volt, de az is jól sikerült. Persze a Mercedes szerette volna megnehezíteni a dolgunkat, de mindig jól reagáltunk ezekre, szóval nagyon elégedettek lehetünk az egész csapat teljesítményével” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: