DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Horner: Nehéz helyzetben voltunk

Többen is kritizálták tegnap Michael Masit azért, amiért a rossz körülmények ellenére elindították az időmérő utolsó szakaszát, ám a Red Bull csapatfőnöke igyekezett a védelmére kelni.

A Belga Nagydíj kvalifikációjának utolsó szakaszát egy hatalmas baleset miatt kellett félbeszakítani, miután a McLaren versenyzője Lando Norris összetörte autóját az Eau Rouge-ban. A bukás oka a pályán lévő rengeteg állóvíz volt, amire korábban maga a brit pilóta is panaszkodott, de így tett többek között Sebastian Vettel is.

A baleset után végül piros zászló következett, a négyszeres világbajnok viszont eléggé kiakadt, nem értette miért nem hallgattak a pilóták véleményére. Christian Horner azonban egy kicsit másképp látta a helyzetet, szerinte nagyon megnehezítette a dolgokat, hogy az időjárás folyamatosan változott.



"Ez egy nagyon nehéz döntés volt. Éppen a kezdés előtt vitatkoztunk arról, hogy intereket használjunk-e vagy sem. A körülmények gyorsan változtak, a kivezető körben pedig azt mondták a versenyzők, hogy hihetetlenül vizes a pálya” ─ mondta Horner a Sky-nak nyilatkozva.

Az energiaitalosok csapatfőnöke úgy gondolja nem lehetett igazán jó döntést hozni ebben a szituációban, de a biztonsági előírások megtették a hatásukat, így nem lett komolyabb baj az eset miatt.

„Hihetetlenül nehéz a versenyigazgatónak, szóval szerencsére az autó, a korlátok és az összes biztonsági előírás is tette a dolgát és Lando is jól van. A pilótáink azt mondták a körülményekre, hogy nagyon határeset volt. Max is úgy gondolta, hogy sok volt az aquaplaning az egyenesben, de eléggé a határon volt ez a helyzet és gyorsan változtak a dolgok” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: