DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Rajthoz állhat a Belga Nagydíjon Norris

Az időmérő nagy balesetének elszenvedőjét kórházba szállították röntgenvizsgálatra, miután könyökét fájlalta. A McLaren csapatfőnöke megerősítette, a fiatal pilóta zöld jelzést kapott a versenyzésre.

Hatalmas balesetet szenvedett a McLaren pilótája a Belga Nagydíj időmérő edzésén: a Q3 elején, miután az eső intenzitása fokozódott, Lando Norris az Eau Rouge kanyarban veszítette el az irányítást, és törte rommá a McLarent. A brit a pole-pozícióra is esélyes lehetett volna, miután a Q1-ben és Q2-ben övé volt a leggyorsabb kör.

Norris saját lábán hagyta el a roncsot, de a könyökét fájlalta az esés után. A McLaren a közösségi médiában adott rövid helyzetjelentést: a versenyzőt megvizsgálták a pálya orvosi központjában, majd egy helyi kórházba küldték, ahol elővigyázatosságból röntgent készítenek könyökéről.

A kora esti órákban a csapatfőnök, Andreas Seidl erősítette meg, hogy az orvosi vizsgálatok kizárták a sérülést: „Elvégezték az ellenőrzéseket a kórházban, a könyökén is, amely fájt egy kicsit neki. Minden rendben van, és újra versenyezhet holnap” – idézi Seidlt a Motorsport.com.



Seidl nem hibáztatja a versenyirányítást, amiért elengedték a Q3-at. Sebastian Vettel volt különösen kritikus a balesetet látva, a német ugyanis már az első pillanatokban közölte a rádión, piros zászlóra lenne szükség.

„Teljesen helytelen dolog lenne ujjal mutogatni bárkire. Végső soron nehéz körülmények voltak. Elveszítettük az autót, de tovább kell lépnünk. Nyilvánvaló, trükkös volt vezetni ilyen pályán. A versenyzők felúszásra panaszkodtak, de Lando nagyszerű formában volt. Esély nyílt rá, hogy egészen elöl végez ma. Megpróbálta, néha pedig el kell fogadni, hogy ez a vége. A legfontosabb, hogy jól van.”

A Q3 kihagyása miatt Norris a tizedik helyet szerezte meg az időmérő értékelésében, de ha a csapat új karosszériát épít, a bokszutcából kell rajtolnia. A McLaren egyelőre még nem közölte, milyen mértékben sérült az autó, Seidl utolsó nyilatkozata szerint a károk felmérése folyamatban van.

A baleset videón: 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: