DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Váratlan felállások jöhetnek létre 2025-ben?

A legtöbb ember azt találgatja, kik igazolnak át egy másik csapathoz 2022-re, ám az F1 riportere, Will Buxton már 2025-re készül és elég meglepő elképzelései vannak a jövőről.

A következő szezon átigazolási piacát illetően még vannak nyitott kérdések. Azt például még mindig nem lehet biztosan tudni, hogy George Russell hol folytatja a pályafutását, hogy mi lesz Valtteri Bottas, Mick Schumacher vagy éppen Kimi Raikkönen sorsa. Lesz tehát még mire figyelni a következő hetekben és hónapokban, ám van olyan ember, aki már ennél is előrébb tekint.

Will Buxton nemrég mesélt arról, hogy ő milyen felállásokat tudna elképzelni a következő években, persze a rend kedvéért tegyük hozzá, hogy ő sem gondolta ezeket teljesen komolyan.

„Kezdjük a Red Bullnál. Az én forgatókönyvem szerint a csapat 2021-ben megszerezte a versenyzői és a konstruktőri bajnoki címet is, emiatt pedig úgy döntött, hogy 2022-re marad Sergio Perez, ám az előző évi sikeres bajnoki küzdelemre való összpontosításuk és a feltámadó Mercedes miatt már nem tudtak lépést tartani a következő szezonban” ─ idézte Buxton szavait a PlanetF1.

„A szezon végén a Red Bull megszerezte azt az embert, akire 2021 eleje óta vártak és mindenkit sokkolva bejelentették, hogy elcsábították Lando Norrist a McLarentől, miután fantasztikus összeget fizettek neki azért, hogy felbontsa a szerződését és azonnal beilleszkedett a csapatba. A konstruktőri bajnokság második helyezettjei lesznek 2023-ban, de Verstappen ennek ellenére megszerzi a versenyzői koronát. 2024-ben Norris lesz az, aki a világbajnoki címet nyeri, 2025-ben pedig ismét ők lesznek az esélyesek.



A riporter természetesen Hamiltont sem hagyta ki a saját elképzeléseiből és Daniel Ricciardónak is szép jövőt jósol.

„A Mercedesnél, miután 2021-ben lemaradtak a világbajnoki címről, a csapat 2022-ben ismét formába lendül, Lewis Hamilton pedig már George Russell partnereként fog versenyezni és megszerzi nyolcadik világbajnoki címét, mielőtt bejelenti a visszavonulását. Ezek után szerintem a sportigazgatói pozícióba költözik a csapatnál, Niki Laudát utánozva, és azzal a szándékkal, hogy egy napon a közeljövőben átveszi az irányítást Toto Wolfftól. 

„Ha későn is, de ezek után mentőövet dobhatnak Sergio Perez számára, ám a bajnokság negyedik helyére esnek vissza, hogy aztán sokkal jobban felkészüljenek a következő évekre és Perezt 2024-től már Daniel Ricciardóra cseréljék, majd miután a szezon végére stabilan a harmadik helyre lépnek előre, Daniel és George a világbajnoki cím reményében vághatnak neki 2025-nek.

Buxton úgy véli ebben az esetben a McLaren Pato O’Ward és Pierre Gasly kettősével vághatna neki annak a szezonnak. Nagy tétben talán tényleg nem érdemes fogadni ezekre a tippekre, de álmodozni persze szabad és ki tudja, talán neki lesz igaza valamiben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: