DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Russellnek és Bottasnak is több vonzó opciója van

Kiváló lehetőségei maradnak a Mercedes-ülésért harcban levő két versenyző közül annak is, akit nem választanak – vélekedik Toto Wolff csapatfőnök, aki a Williamst és Alfa Romeót nevén is nevezte.

A Formula-1 közönségének fantáziáját mozgató kérdés, megkapja-e George Russell a Mercedes-ülést jövőre, és ha igen, hol köt ki Valtteri Bottas. A németek csapatfőnöke, Toto Wolff arról beszélt, mindkét versenyzőnek csábító alternatívák állnak rendelkezésre.

„George-nak és Valtterinek valószínűleg egynél több opciója lenne a Formula-1-ben maradásra és versenyzésre, méghozzá vonzó kilátással. Hiszen legtöbb csapat kihívónak tartja magát, nagy előrelépést várnak a következő évtől a költséglimit miatt, amely mindenkire érvényes lesz” – idézi a Givemesport.com Wolffot, aki arra emlékeztetett, a 2022-es szabályok a jelenlegi kiscsapatok számára is megadják az esélyt a felzárkózásra.



„Ezek a csapatok nagyon korán elkezdtek a jövő évi fejlesztésre koncentrálni, látható, hogy az Alfa és a Williams már jó ideje nem vetettek be jelentős új alkatrészt. Úgy vélem, bárhogyan is döntünk, George-nak és Valtterinek kiváló opciók állnak majd rendelkezésre” – folytatta az osztrák csapatvezető.

Bottas a sajtóhírek szerint az Alfa Romeóval és Williamsszel már párbeszédbe is kezdett arra az esetre, ha a Mercedes nem tart rá igényt: mindkét istálló a mezőny hátsó harmadába tartozik, de ahogy Wolff is rámutatott, 2022 lehet az a szezon, amikor ez megváltozhat. Russell esetében a két lehetőség a Mercedes és a Williams: ő és Jost Capito is megerősítette gyakorlatilag, hogy marad aktuális csapatánál, ha Brackley-ben nem tartanak igényt rá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: