DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen: Az én kezemben van a döntés

A néhány hónap múlva már 42 éves finn állítja: ő fog határozni arról, hogy 2022-ben is az Alfa Romeónál fog-e versenyezni vagy a mostani szezon végén visszavonul az F1-es versenyzéstől.

Kimi Raikkönen októberben fogja betölteni a 42. életévét, így egyre gyakrabban merül fel, hogy a pilótának a mostani lehet az utolsó szezonja a Formula-1-ben. A szerződése az év végén lejár az Alfa Romeónál – akárcsak kollégájáé, Antonio Giovinazzié –, amely csapattal többek között már a Mercedestől a hírek szerint kiszoruló Valtteri Bottast is szóba hozták.

raikkonen-2021-dppi_1



Raikkönen ugyanakkor állítja, hogy nem a csapaton, hanem csakis a saját elhatározásán múlik, hogy marad-e 2022-re is vagy inkább bejelenti a visszavonulását – ezzel kapcsolatos szavait a GrandPrix247.com idézi:

„Nyilvánvalóan a döntés az én kezemben lesz: akarom-e folytatni vagy sem, az elsődlegesen teljes mértékben az én döntésem. Nem igazán gondolkodtam még túl sokat ezen. Az érzéseim alapján fogok dönteni, aztán meglátjuk, mi lesz, nem fogom túlstresszelni magam emiatt. Meglátjuk.”

A 2007-es világbajnok az idény első felében összesen két pontot szerzett. A finn úgy érzi, lehetne többször is esélyük a top 10-be férkőzésre, de rendre vannak az Alfa Romeónál gyorsabb autók a középmezőnyben: „Van néhány pálya, ahol tizedikek lehetünk, de általában inkább azon kívül vagyunk. A legtöbbször, amikor harcolni akarunk, mindig van néhány gyorsabb autó, de tovább fogunk próbálkozni, aztán meglátjuk, mire lehetünk képesek.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: