DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff: A Red Bull személyeskedése átlépte a határt

A Mercedes csapatfőnöke szerint semmi baj azzal, hogy vitát szított Max Verstappen és Lewis Hamilton silverstone-i ütközése, ám a rivális egyes megnyilvánulásaival túllőtt a célon.

Forrtak és még mindig forrnak az indulatok a Formula-1-es Brit Nagydíj első körében történt baleset miatt, amelyben a két vb-aspiráns, Max Verstappen és Lewis Hamilton volt érintett. A kárvallott holland csapata, a Red Bull kemény szavakkal illette mind a brit riválist és a Mercedest: Helmut Marko például egy egyfutamos eltiltást sem érzett volna túlzónak, Christian Horner „piszkosnak” nevezte a hétszeres világbajnok megmozdulását, míg maga Verstappen a manővert veszélyesnek, Hamilton ünneplését pedig tiszteletlennek titulálta annak fényében, hogy őt közben kórházba kellett szállítani.

Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője néhány nappal a silverstone-i események után a Motorsport.com szaklapnak nyilatkozott arról, mi a véleménye a Red Bull megnyilvánulásairól: „Szerintem a vetélytárs szempontjából érthető, hogy a helyzet bosszantó volt. Ezt meg tudom érteni. Ugyanakkor a használt nyelvezet, valamint az, hogy ennyire személyeskedésbe csapott át a dolog, olyan szintet jelent, amelyre eddig nem volt példa ebben a sportban.”

wolff-horner-2021-dppi



Amikor konkrétan Verstappen Twitter-posztjára és apja, Jos Verstappen kirohanására kérdezett rá a lap, Wolff így felelt: „Megértem az elfogultságot a balesettel kapcsolatban, ahogy az édesapa érzéseit is, valószínűleg én is ugyanígy viselkednék, de más nyelvezetet használnék.”

A holland sajtóban arról pletykálnak, hogy Verstappen és Hamilton már beszélt az ütközésük óta. Wolff szerint erre a két csapat között nem került még sor, de igyekeznek rendezni a viszonyt: „Szerintem amint lecsillapodnak a kedélyek, megpróbáljuk helyreállítani a profi kapcsolatunkat a Formula-1 kedvéért. De ezen felül nem voltak egyeztetések, és nincs is szükség rájuk” – mondta el a csapatfőnök. Arra a kérdésre, hogy aggasztja-e, hogy a hírek szerint a Red Bull további jogi lépésekre készül, sőt állítólag bizonyítékuk is van rá, hogy Hamilton a szokottnál nagyobb tempóval érkezett meg a Copse-kanyarba, így felelt Wolff: „Ez a Formula-1. Semmi sem aggaszt engem.”

A Mercedes vezetője azt is elmondta, hogy Hamiltont nem viselték meg a verseny utáni megnyilvánulások. Wolff szerint amúgy rendben van, hogy megosztó az incidens, de egy határt nem kellene átlépni, miközben csapatszinten igyekeznek elzárni magukat a reakcióktól:

„Szerintem a vita és a megosztottság egy jó történetszál és jó téma a sport számára is. Hát ez átmegy személyes ellenségeskedésbe, akkor lépünk át egy határt. De mindenkinek magának kell megítélnie, hogyan akarja ezt csinálni. A bajnokság még nagyon hosszú és rengeteg pont szerezhető. Csak magunkkal kell foglalkoznunk és javítanunk a teljesítményünkön, hogy nyers tempóból harcolhassunk a győzelmekért. Ezek a viták inkább külső tényezők, nem érzékeljük, hogy ez belsőleg hatna a szervezetünkre.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: