DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Verstappen: Lewis manővere veszélyes, az ünneplése tiszteletlen volt

Twitter-posztban reagált az F1-es Brit Nagydíj rajtja után történt eseményekre a holland, aki szerint sportemberhez méltatlan volt, ahogy Hamilton ünnepelt, miközben ő még kórházban volt.

A két vb-esélyes ütközésével indult a Formula-1-es Brit Nagydíj: Max Verstappen és Lewis Hamilton a 9-es kanyarban ért össze, ami után a holland óriási sebességgel csapódott a falba. A Red Bull-ost később a közeli kórházba is szállították, hogy alaposabban megvizsgálják, miközben Hamilton egy tíz másodperces időbüntetéssel együtt is nyerni tudott hazai közönsége előtt.

verstappen-kiszall-1



Két órával a futam vége után egyelőre nem adott ki tájékoztatást a Red Bull arról, hogyan van Verstappen, a nyolcpontos előnyt megőrző pilóta azonban Twitter-posztban reagált a történtekre. Ebben pedig Hamilton manőverét veszélyesnek, a győzelme utáni ünneplést tiszteletlennek nevezte:

„Örülök, hogy jól vagyok. Nagyon csalódott vagyok, hogy így ütöttek ki a versenyből. A kiosztott büntetés nem segít rajtunk, és nem is szolgáltat igazságot a Lewis által a pályán bemutatott veszélyes manőverért. Figyeltem az ünneplést: miközben még kórházban voltam, ez tiszteletlen és sportemberhez méltatlan viselkedés volt, de továbblépünk” – írta Verstappen.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Hamilton saját bevallása szerint csak a Sky Sportsnak adott interjúja közben tudta meg, hogy ellenfelét kórházba vitték. A hétszeres világbajnok egyébként nem érzi magát teljes mértékben hibásnak a történtekért, miközben a Red Bull vezetése igencsak kemény szavakkal illette őt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: