DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Red Bull bizonyítaná Hamilton szándékosságát

A manapság a Sky Sports szakértőjeként dolgozó korábbi Formula-1-es pilóta, Martin Brundle is elárulta álláspontját Verstappen és Hamilton ütközéséről, valamint azt is, mit tud a Red Bull.

A Mercedes hétszeres világbajnoka és a Red Bull trónkövetelője között történt kontakt híre már az egész világot bejárta és mindenki véleményt formált róla. Martin Brundle, a Sky Sports szakértője, egykori F1-es versenyző sem tehetett másként.

A hírek szerint a Red Bull fellebbezni készül az FIA – mindössze – tízmásodperces büntetése után, sőt, még ügyvédeket is felfogadott a jelentős anyagi kár okán, ami nyilvánvalóan érzékenyen érinti a csapat költségvetését az idén hozott szabályok miatt.



Egyre inkább kezd elmérgesedni a viszony az energiaitalosok és az Ezüst Nyilak közt, és ezt Brundle is látja: „A Red Bullnál úgy gondolják, ez egy szándékos ütközés volt. Teljesen kiakadtak, mivel a vb-címre törő versenyzőjük megsérült, az autó totálkárosra tört és ennek következtében több rajtbüntetésre is számíthatnak az erőforrás különböző elemeinek cseréje miatt.”

„Nem szereztek pontot, aminek következtében az egyéni- és a csapatvilágbajnoki pontversenyben is jócskán megcsappant az előnyük. A Red Bull-osok elárulták nekem, hogy rendelkeznek egy bizonyítékkal, ami azt mutatja meg, hogy Lewis sokkal gyorsabban próbálta bevenni a Copse-t, mint a versenyen bármikor, így esélye sem lett volna bevenni a kanyart anélkül, hogy szélesre fusson, az ütközés pedig így elkerülhetetlenné vált.”

„Feltehetőleg ez a bizonyíték hamarosan napvilágot lát majd és ha a Red Bullnál további új bizonyítékokra bukkannak, akkor feltehetőleg fellebbezni fognak az FIA-nál a Hamiltonra kiszabott enyhe büntetés miatt” – fogalmazott Brundle.

„Persze azáltal, hogy láthatjuk Lewist már több, mint egy évtizede versenyezni, tudhatjuk, hogy alapvetően nem nyúl piszkos eszközökhöz, de persze már többször is volt hasonló helyzetben, elég az Albon elleni incidenseket felidéznünk. Max rendkívül agresszívan versenyez, Lewis pedig viszonozni akarta ezt. Az egész egyszerűen csak idő kérdése volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: