DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton nem érzi úgy, hogy bocsánatot kellene kérnie

Az F1-es Brit Nagydíj győztese az eddig látottak alapján versenybalesetnek tartja a rajt után történteket – azt viszont elismerte, hogy aggasztja, hogy Verstappent kórházba szállították.

Lewis Hamilton és Max Verstappen rajt utáni ütközéséről marad emlékezetes a silverstone-i futam. A brit a leintés után úgy fogalmazott, hogy mindig két ember kell az ilyen balesetekhez, a kórházba szállított holland ellenben veszélyesnek titulálta a mercedeses manőverét. A verseny után tartott sajtótájékoztatón – amelyen a Formula.hu is jelen volt virtuálisan – az időbüntetéssel együtt is győzni tudó Hamilton úgy nyilatkozott, hogy nem érzi szükségesnek, hogy elnézést kérjen vb-riválisától:

„Nem igazán láttam még a felvételeket, csak egy rövid klipet, ahogy mentem vissza a garázsba. Abból, ahogy most láttam, nem érzem úgy, hogy bocsánatot kellene kérnem bármiért is. Azért voltunk ott, hogy versenyezzünk.”

hamilton-podium-silverstone-dppi



Azt viszont a hétszeres világbajnok is elismerte, hogy aggasztja, hogy a Red Bull-ost kórházba kellett vinni, s meg is fogja keresni a pilótát – aki eközben a Twitteren tiszteletlennek titulálta, hogy Hamilton ennek ellenére is ünnepelte a győzelmét (a brit állítása szerint csak a Sky-nak adott interjúja során szerzett tudomást Verstappen kórházba szállításáról):

„Hallottam, hogy Max kórházban van, és ez egyértelműen aggaszt. Egyikünk sem akarja, hogy bármikor is bárki megsérüljön, egyáltalán nem állt ez szándékomban, szóval remélem, hogy rendben van. Meg fogom ez után keresni, hogy jól van-e. Azért élünk, hogy csatázhassunk, rengeteg kemény verseny vár még ránk, és meg kell tanulnunk megfelelő egyensúlyt tartani.”

A Red Bull vezetősége eközben igen kemény szavakkal illette Hamiltont, sőt Christian Horner csapatfőnök utalást tett rá, hogy megvizsgálják, hogy van-e esetleg lehetőségük további szankciókat kérni ellene. Amikor arra kérték, mi a véleménye Horner nyilatkozatáról, a 36 éves versenyző így reagált:

„Nincs igazán mit mondanom Christiannak azon túl, hogy nem érződik „üresnek” a győzelem. Kétezer ember dolgozik hihetetlenül keményen a csapatomban, úgyhogy ez nem csak rólam szól. Már elmondtam, hogy nem akarom, hogy ilyesmi történjen a versenyen. Fontos, hogy hátrébb lépjünk egyet, hiszen az egekbe szöknek az érzelmek, és tudom, milyen érzés pontokat veszíteni és ebben a helyzetben lenni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: