DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Perez sajnálja a Leclerc-incidenseket

Nem örül neki, hogy kiszúrt a monacói ferrarissal, így a leintés után meg is beszélték a dolgot. A verseny eleji Norris-eset kapcsán megjegyezte: a történteket már nem érzi a fair versenyzés részének.

Kalandos Osztrák Nagydíjat futott Sergio Perez: a harmadik helyről rajtolva, az első körben beküldött biztonsági autó kijövetele után Lando Norrist támadta a 4-es kanyarban a külső íven, a mclarenes azonban nem hagyott neki elég helyet, így a Red Bull-os a sóderágyba sodródott és hátraesett a tizedik hely környékére. Norrist emiatt büntették (amivel a brit nem értett egyet), később azonban Perez kétszer is hasonló manővert mutatott be, immár Charles Leclerc ellenében, így a mexikóit ugyancsak kétszer öt másodperccel sújtották, valamint összesen négy büntetőpontot is felírtak a licencébe.

perez-leclerc-redbull-spielberg-1



Perezt így végül csupán a hatodik helyen értékelték, de a futam után elmondta, hogy a Norris-incidens után eleve félresiklott a versenye. Ami magát a futam elején történteket illeti, a pilóta így értékelt a helyszínen tartózkodó riportereknek, így a Formula.hu-nak is:

„Norrisszal alapvetően az első körben jártunk. Megúszta, hiszen egyáltalán nem sérült az autója, de legközelebb ez alakulhat másként is, és ez még csak az első kör volt. Úgy éreztem, előbbre vagyok, de egyszerűen leszorított a pályáról, ami szerintem már nem a fair versenyzés része.”

A Leclerc és közte történt két incidensről így beszélt Perez: „Charles-t viszont sajnálom, mert nem így szeretek versenyezni. Nem az a típusú pilóta vagyok, aki így versenyez. „Piszkos” levegőben mentünk, igencsak forró gumikon és forró fékekkel, és próbáltunk a lehető legkésőbb fékezni. Nyilván nem láttam kívülről az incidenseket, de nagyon sajnálom, ha befolyásoltam a versenyét, mert Charles is olyan pilóta, aki keményen versenyez, de mindig a határon, ahogy én is. Szóval nem vagyok elégedett magammal ennek kapcsán, de továbblépünk” – fogalmazott a Red Bull-os, megerősítve azt, hogy megbeszélték a dolgot a ferrarissal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: