DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Leclerc: Megbeszéltük a dolgot Checóval

Újabb felemás hétvégén vannak túl a ferrarisok, miután egy pocsék időmérőt követően mindkét autójukkal erős pontokat szereztek. Leclerc végül a nyolcadik helyen zárta az Osztrák Nagydíjat.

Akárcsak egy héttel ezelőtt, úgy ezúttal is az első tízen kívülről kellett felkapaszkodnia a Ferrariknak a pontszerzők közé és ahogyan akkor, úgy ezúttal is összejött számukra a dupla pontszerzés a Red Bull Ringen.

Carlos Sainz eltérő gumistratégiájának köszönhetően egészen a hatodik helyig zárkózott fel, Leclerc-nek azonban meggyűlt a baja Sergio Perezzel, aki kétszer is leszorította a monacóit a pályáról, miközben megelőzte volna a Red Bull-ost, ám a versenyigazgatóság Perez egyik manőverét sem díjazta, így összesen tíz másodpercet adtak hozzá a mexikói idejéhez, amiből épp Carlos Sainz tudott profitálni így az ötödik helyen zárta végül a versenyt.



Charles Leclerc mesélt a futam után a versenyen történtekről és a két Perez elleni incidensről: „Valóban eseménydús verseny volt, de nevezzük inkább izgalmasnak! Jókat csatáztam ma, élveztem a versenyzést” – kezdte a monacói.

„A futam végét követően levettük a sisakot és megbeszéltük a történteket Checóval, nem haragszom rá. Nem volt ma sok lehetőségem előzni, mivel nem voltunk gumielőnyben a többiekkel szemben. Frusztráló volt, hogy az a kevés lehetőség, ami adódott, az is kihasználatlanul maradt részemről, mert kétszer is leszorítottak, vagy éppen nem sikerült a manőver.”

A Ferrari pilótáját arról is szót ejtett, miért kellett elengednie csapattársát a verseny hajrájában: „Úgy éreztem, magam is rendelkezem azzal a tempóval, hogy megelőzzem Danielt, azonban a csapat arra kért, hogy engedjem el Carlost, mivel ő a közepes keverékeken érkezett mögöttem, így megtettem, amire kértek.

„A lényeg, hogy ma is inkább előre kellett figyelnünk, mintsem a tükörbe, ami biztató a jövőre nézve, bár úgy éreztem, hogy ezen a héten némiképp elmaradt a tempónk a múlt héten tapasztalttól” – zárta értékelését Charles Leclerc.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: