DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Februárig elhúzhatja a pilótaválasztást a Mercedes

Bottas és Russell is szeretnének a nyári szünetig döntést sorsukról, de úgy néz ki, Toto Wolff nem tesz nekik szívességet: az osztrák arról beszélt, a szezon vége előtt valószínűtlen, hogy véglegesítik a 2022-es felállást.

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton helye borítékolható a 2022-es Mercedes-felállásban annak ellenére, hogy még nincsen szerződése, a másik ülés két esélyese, Valtteri Bottas és George Russell pedig beszélt arról, örülnének, ha sorsuk minél előbb tisztázódna: az ilyen esetekben megszokott határidőt, a nyári szünetet emlegették, hogy az évad második felében már ne legyen zavaró tényező a jövőt övező bizonytalanság. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff azonban sokkal később tervez választani.

„Nagyon valószínű, hogy nem lesz bejelentés a tél valamely időpontjáig, véleményem szerint” – mondta a csapatfőnökök Paul Ricard-i sajtótájékoztatóján Wolff. „Nem tudom, hogy ez december lesz, vagy január, esetleg február. Mindig elkötelezettek és hűségesek voltunk a versenyzők irányába, és most is ezt tesszük.”

 



Mit kell tennie a bajnokság egészen hatodik helyére visszacsúszó Bottasnak, ha meg akarja tartani egy hatodik szezonra is az ülését? – kérdezték meg Wolfftól.

„Gyorsan kell vezetnie az autóját szombaton és vasárnap. Ha ezt megteszi, nagyon jó pozícióba kerül a következő évet illetően” – válaszolta a csapatfőnök. Az osztrák leszögezte, nem ért egyet azzal az elmélettel, hogy a csapatnak feltétlenül vérfrissítésre van szüksége. „Ezt a szempontot is számításba kell venni, de nem ez a legfőbb tényező. A legfőbb az állandó teljesítmény, minden csapat esetében. Különösen egy ilyen nehéz évben van szükségünk két azonos szinten versenyző pilótára. Ha egyiküknek pocsék hétvégéje van vagy kiesik, akkor a másiknak kell behoznia az eredményt. Ezért fontos, hogy mindketten a képességeik maximumát hozzák.”

Az F1-es körökben egyre többet pusmorognak arról a lehetőségről, hogy a Mercedes előlépteti Russellt, Bottas pedig a brit helyét elfoglalva visszatér egykori csapatához, a Williamshez. Egy ilyen helycsere forgatókönyve a finn számára is elfogadhatóvá teszi, hogy a Wolff által említett december-februári időpontig várjon a Mercedesre – nem kell amiatt aggódnia, hogy F1-es ülés nélkül marad 2022-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: