DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Wolff: Elfogadhatatlan a teljesítményünk

A Mercedes csapatfőnöke úgy fogalmazott: eddig ez a legkeményebb időszak a sokszoros világbajnok alakulat számára, hiszen Monaco után Bakuban is jórészt csak küszködtek.

Mindössze hat pontot gyűjtött a Mercedes az utóbbi két Formula-1-es futamon, a Monacói és Azerbajdzsáni Nagydíjakon: Lewis Hamilton ért célba hetedikként az előbbi versenyen, Bakuban viszont nullázott az újraindítást követő hibája miatt, míg csapattársa, Valtteri Bottas Monte-Carlóban a kerékcserés malőr, most vasárnap pedig szimplán a gyenge tempója okán maradt vb-egység nélkül.

mercedes-baku-dppi-1-v2



Mindennek köszönhetően mindkét vb-tabellán a Red Bull és Max Verstappen vezet, sőt a konstruktőrök között az energiaitalosok még a holland kiesésével együtt is jelentősen növelték a fórjukat. Nem meglepő, hogy Toto Wolff csapatfőnök nem volt túl elégedett az azeri futam után:

„Szerintem számos dolog van, ami nem megy olyan gördülékenyen, mint az elmúlt néhány évben” – mondta el a Formula.hu jelenlétében tartott sajtóeseményen. „Szervezetileg nem tudjuk a legjobbunkat nyújtani. Nem találtuk meg azt a pontot, hogy egyszerre legyen gyors autónk az időmérőn és a futamon. Rengeteg dologban kell fejlődnünk, hogy tényleg képesek legyünk harcolni a bajnokságért. Nem veszíthetünk több pontot, mint ahogy azt tettük Monacóban és itt. Ez egyszerűen elfogadhatatlan számunkra.”

Arra a kérdésre, hogy ezek a hetek a legnehezebbek a Mercedes számára az utóbbi évekből, így felelt Wolff: „Igen, ez a legkeményebb időszak. Mert az, hogy Monacóban gyengén teljesítettünk, a dobogós hely felé tartó Valtterinek pedig vagy 36 óráig tartott a kerékcseréje, nem igazán nagyszerű produkció annak fényében, amilyen szintet felállítottunk magunknak. Aztán itt Bakuban szinte az összes edzésen azt láthattuk, hogy sehol sincs az autó. Aztán azok után az, hogy a harmadik helyen haladtunk, sőt próbálkozhattunk is, már rendben volt. De elfogadhatatlan, hogy nem tudjuk versenyképes pozícióba hozni az autónkat a rajtnál vagy épp a bokszkiállásoknál. Egymás után veszítjük a másodperceket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: