DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff: Baku sem fekszik a Mercedesnek

A Mercedes csapatfőnöke alig várja, hogy visszavágjanak a Red Bullnak a monacói fiaskóért, de szerinte az azerbajdzsáni pálya nem a legmegfelelőbb helyszín ehhez, nem fekszik az autónak.

Pocsék eredménnyel zárta a Monacói Nagydíjat a világbajnoki címvédő istálló, Lewis Hamilton mindössze a hetedik helyen végzett, Valtteri Bottas pedig egy biztos második helyet veszített el, mert a kerékcserénél nem jött le az egyik első kereke és feladni kényszerült a viadalt. Emiatt az egyéni pontversenyben Lewis Hamilton, a konstruktőrök között pedig a Mercedes csúszott le az élről a második helyre.

A csapatfőnökben ég a vágy, hogy visszavághasson az energiaitalosoknak, de tart tőle, az nem most fog megtörténni. „Az ilyen hétvégék, mint a monacói segítenek ahhoz, hogy még inkább vissza akarjunk térni az élre. Ebben a sportágban semmi nem jön csak úgy egyszerűen, mindenért meg kell dolgoznunk. Ha nem hozunk 100%-ot, vagy ahhoz nagyon közeli teljesítményt, az visszaüt” – idézi Toto Wolffot a PlanetF1.com.

Bakuban sem a Mercedes az esélyes, vagy a megszokott Wolff-nyilatkozat, hogy ők sosem a legerősebbek?


„A verseny utáni hétfő reggel ugyanazt a hatalmas energiát láttam, mint amikor visszatértünk a bahreini tesztről és ez jó érzéssel tölt el. Feltettük magunknak a fontos, kemény kérdéseket, megtanultuk a leckét és azt kívántuk, bárcsak már az elmúlt hétvégén újra versenyezhettünk volna.”

„Igaz, hogy a következő versenypálya totálisan különbözik Monacótól, ez sem igazán fekszik a W12-esünk karakterisztikájának. A Red Bull ismét nagyon erős lesz és tarthatunk az egyre inkább erősödő Ferraritól és McLarentől is. Arra kell összpontosítanunk, hogy azokon a pályákon is minden lehetőséggel élni tudjunk, amelyek nem igazán kedveznek az autónknak” – tette hozzá a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: