DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Sainz Norris „rakétájára” fogadna Bakuban

Barátilag helyezett némi nyomást a McLaren britjére az azeri futam előtt volt csapattársa – persze ez már csak egy viszonzás volt a spanyoltól, akit Norris győzelemre esélyesnek nevezett Monaco előtt.

Carlos Sainz és Lando Norris köztudottan remek viszony alakult ki a McLarennél közösen eltöltött két szezonjuk során, s a kapcsolatukon az sem változtatott, hogy a spanyol idén már a Ferrarit erősíti. A két fiatal versenyző Monacóban együtt állhatott dobogóra, ahol szintén ment némi ugratás közöttük, majd értelemszerűen a verseny utáni sajtótájékoztatón is együtt szerepeltek.

Amikor arról kérdezték őket a futamot megnyerő Max Verstappennel együtt, hogy mire számítanak a soron következő Azerbajdzsáni Nagydíjon, Sainz a maga baráti módján némi nyomást rakott Norrisra – persze mint kiderült, ez csak viszonzás volt azok után, hogy a brit a barcelonai utolsó szektor után győzelmi esélyt jósolt a spanyolnak Monacóra. A vonatkozó kérdés után az alábbi párbeszéd zajlott le a három pilóta között:

norris-sainz-monaco-dppi



Sainz: „Nos, a monacói hétvége előtt azt mondtam, ez jó referencia lehet arra, mennyire érzem magabiztosan magam az autóban és a csapatnál, és az első edzéstől kezdve igazán otthon éreztem magam, ezért egész hétvégén gyors voltam. Most jön Baku, ahol szerintem nem mi leszünk a legjobbak a hosszú egyenesben, ugyanakkor ha vissza tudunk hozni némi időt a szűk részen, akkor rendben leszünk. Úgy vélem, aki izgatott lehet Baku miatt, az a barátom itt a balomon, Lando Norris, aki alatt van egy…

Verstappen: „… rakéta!”

Norris: „Hé-hé-hé!”

Sainz: „… Igen, egy kisebb rakéta az egyenesben. Az autó egyáltalán nem volt rossz tavaly Monzában, ahogy most Monacóban sem, szóval talán rád kellene fogadnom! Ő is nyomás alá helyezett engem a mostani hétvége előtt azzal, hogy azt mondta, esélyem lehet a győzelemre!”

Norris: „Igazam volt, nem?”

Sainz: „Igazad volt, persze. Meglátjuk, nekem igazam lesz-e Bakuban!”

Verstappen: „Pénzt kellene kérned ezért, egyértelműen igazad volt.”

Norris: „Gondolod, hogy fogadnom kellene rá?”

norris-sainz-verstappen-monaco-redbull-1

A mclarenest aztán emlékeztették az eredeti kérdésre:

Norris: „Ah, nagyszerű hétvége lesz!”

Verstappen: „Igen, pole-t fog szerezni.”

Norris: „Meglátjuk. Ezek a srácok, mármint Maxék nagyon jó végsebességgel rendelkeznek. Jó egyenesbeli tempóra van szükség, valamint önbizalomra a féktávokon alacsony leszorítóerő mellett, de meglátjuk. Két hete Barcelonában küszködtünk, az ottani utolsó szektor alapján gondoltuk azt, hogy itt nem leszünk versenyképesek. Még mindig ismerkedünk az autóval, még ha nagyon hasonlít is a tavalyira. Volt azért néhány változás, amely hatással volt az autóra, szóval néhány helyen jobbak vagyunk, néhány helyen talán rosszabbak… De arra tekintettel, hogy azt hittük, itt nem leszünk erősek, mégis elég jól szerepeltünk, szerintem nem jó túl nagy várakozásokat megfogalmazni.”

Sainz: „Szóval hogyan fogsz szerepelni Bakuban?”

Verstappen: „Semmi várakozás?”

Norris: „Én csak… Carlos előtt leszek!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: