DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Max, Carlos és Lando a jövő világbajnokai”

Az F1 sportigazgatója, Ross Brawn vélekedett így a monacói dobogós trióról. Külön lenyűgözi az a volt ferraris szakembert, ahogy a Scuderiánál együtt dolgozik Leclerc és Sainz.

Minden idők egyik legfiatalabb dobogóját hozta a múlt hétvégi Formula-1-es Monacói Nagydíj, ahol Max Verstappen nyert, valamint Carlos Sainz és Lando Norris állhatott még fel a pódiumra. Közülük a holland már idén harcban van a vb-címért, de Ross Brawn, az F1 sportigazgatója szerint a spanyol és a brit is a jövő bajnokának számít – minderről szokásos verseny utáni rovatában írt a Formula1.com weboldalon:

verstappen-sainz-norris-redbull-monaco-1



„Azzal, hogy Max, Carlos és Lando álltak dobogóra, a Formula-1-es világbajnokok következő generációját láthattuk. Carlos olyan teljesítményt nyújtott, amit én vártam is tőle. Nagyon szépen megérett. A tél során átigazolt versenyzők közül ő végzi az egyik legjobb munkát. Nagyon gyorsan beilleszkedett, és igen jó eredményeket szállít. Volt csapattársa, Lando Norris is egész hétvégén erős volt, méghozzá egy olyan pályán, ahol sokan a McLaren küszködésére számítottak. Lenyűgöző a kiegyensúlyozottsága, és abszolút megérdemelte karrierje harmadik dobogóját.”

Volt ferraris szakemberként Brawn külön kiemelte, mennyire lenyűgözi, ahogy Sainz együtt dolgozik csapattársával, Charles Leclerc-rel: „Felismerték, hogy előbb a csapatot kell előrevinniük olyan pozícióba, hogy versenyeket nyerhessenek, mielőtt nekiállnak egymással harcolni. A legutolsó, amire szükségük van most, hogy energiákat vegyen el egy házon belüli küzdelem. Tisztelettel kell állniuk egymáshoz, s egyelőre ez gyümölcsözni látszik.”

Brawn a fiatalok mellett említést tett Sainz ferraris elődjéről, az ötödik helyével az elmúlt időszak legerősebb eredményét szállító Sebastian Vettelről is: „Nagyszerű volt újra a pontszerzők között látni Sebastian Vettelt. Elismerem, hogy voltak kétségeim vele kapcsolatban az utóbbi időben, és egy kicsit halovány volt az utolsó ferraris éveiben, valamint miután csatlakozott az Aston Martinhoz. Monacóban viszont Sebastian egyértelműen rátalált a formájára. Nagyon erős teljesítményt nyújtott a futamon, és emlékeztett rá minket, mit is várhatunk egy négyszeres világbajnoktól.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: