DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Lauda legendás mondása doppingolja Mazepint

Niki Lauda egyik legendás mondásával doppingolja magát az F1-es mezőny rosszfiúja, Nyikita Mazepin, aki a Haas-főnök Günther Steiner szerint hamarosan felveszi a versenyt Mick Schumacherrel.

A Haas újoncpárosának orosz tagja az évad első két futamán jobbára megpördüléseivel, valamint vitatott megmozdulásokkal hívta fel magára fel a figyelmet. Egyelőre Portimaóban sem alakulnak jól a dolgai: nem maradt el a kicsúszás, a kvalifikáción ismét utolsó lett, ráadásul a Williams versenyzője, Nicholas Latifi azzal vádolta meg, hogy szándékosan feltartotta a Q1 hajrájában.

Mazepin nem titkolja, hogy újoncidénye eddig küzdelmes, ugyanakkor elárulta: a nehézségek közepette a legendás háromszoros világbajnok Niki Lauda egyik híres mondásával doppingolja magát.

180560732_2011848888978362_7642524202986760805_n
„Tudjuk, hogy ez egy ilyen én, én is tudom, hogy ez egy ilyen év – nyilatkozta Mazepin Portimaóban a Haas szombati online sajtóértekezletén, amelyen jelen volt a formula.hu is.  - Sokat kell tanulnom és sokat kell javulnom. Minden versenyzőre komoly kihívások várnak, ez alól természetesen én sem képezek kivételt. A tűzkeresztség ilyen és minél több problémával szembesülsz az első évedben, annál jobban felkészülsz a folytatásra. Hallottam róla, hogy Niki Lauda azt mondta: jóval többet tanulsz nehéz körülmények között, mint amikor minden simán megy. Ezt mondogatom én is magamnak.”



Az orosz – aki visszautasította a feltételezést, hogy szándékosan tartotta fel Latifit – közel fél másodperccel kapott ki az időmérőn szintén elsőéves csapattársától, Mick Schumachertől, aki rendre gyorsabb nála. A kritikusok egyre hangosabban bírálják a 22 éves pilótát, Günther Steiner csapatfőnök továbbra is bizakodó azzal kapcsolatban, hogy hamarosan kiegyenlítődnek a házon belüli erőviszonyok.

„Igen, abszolút! – felelte a sajtóértekezleten Steiner amikor arról kérdezték, hogy Mazepin az évad hátralevő részében képes lesz-e felzárkózni Schumacherhez. - Szerintem ezen a hétvégén sikerült előrelépnünk vele. Az évadnyitó különösen nehéz volt számára, ezen a hétvégén viszont már más a megközelítése. A terv az volt, hogy picit lassabban kezd és lépésről lépésre gyorsul, ezt pedig eddig megvalósította. Jelen pillanatban még mindig le van maradva Micktől, de szerintem hamarosan felzárkózik, attól kezdve pedig egymás referenciái lesznek. A célunk az, hogy mindketten gyorsuljanak. Egyelőre még ismerkednek a saját határaikkal, de ha ez meglesz, akkor egymással, egymás adataival is tudnak majd foglalkozni, ami jócskán elősegíti majd a fejlődést.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: