DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen tudja, hogyan nyerheti meg a bajnokságot

Lewis Hamilton idén nagy vetélytársra lelt a feltörekvő, kiváló holland versenyzőben, hosszú idő után először idén nem lesz sétagalopp a címvédés. Verstappen tudja, hogyan akadályozhatja meg ebben.

A bahreini teszteken egyértelmű Red Bull-fölény rajzolódott ki, de azt azért sejteni lehetett, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan a Mercedes ismét rejtegette valódi erejét. Ez valóban így történt, de egy hajszállal talán még így is a bikák tűnnek erősebbnek. De ez csak pillanatnyi állapot, egy-egy jól sikerült alkatrész-fejlesztés máris visszabillentheti a mérleg nyelvét a szoros csatározásban.

Éppen ez fogja eldönteni a világbajnoki cím sorsát 2021-ben Max Verstappen szerint, hogy a két élcsapat közül ki fejleszt jobban év közben. Tudjuk, hogy a Mercedes egészen kiváló újításokkal képes előállni, ám az utóbbi években azt is láthattuk, hogy a Red Bull-Honda együttműködés év közben is rengeteget tud javítani az autón. Hamilton pedig a jelek szerint gyakrabban hibázik komoly nyomás alatt.

Verstappen-Hamilton csata és Mercedes-Red Bull fejlesztési harc a végsőkig


„Minden a csapatmunkán múlik. Természetes, hogy igyekszem mindig a lehető legjobb formámat adni, ahogy az istálló is mindent bevet, hogy a végén mi kerüljünk ki győztesen és megnyerjük a világbajnoki címet” – ecsetelte véleményét Max Verstappen a Sky Sports F1 adásában.

„Ahogy halad a szezon, minden azon fog múlni, hogy a Red Bull és a Mercedes közötti fejlesztési harc hogyan alakul, hogy melyik gárda tudja gyorsabban és hatékonyabban továbbfejleszteni remek autóját. Folyamatosan csúcsra kell járatni magunkat, de magabiztos vagyok abban a tekintetben, hogy ilyen téren kiváló munkát szoktunk végezni.”

„Úgy tűnik, idén végre két autóval harcolhatunk a Mercedesek ellen, de a tempó még mindig fontosabb, mint a stratégia. Ebben az évben jócskán meg fogjuk nehezíteni a rivális dolgát, mert korábban mindig nehezebb volt, amikor egy autó küzdött kettő ellen. Így is folyamatosan a leggyorsabbnak kell lennünk, akkor nem kell félnünk semmilyen alávágástól, meg kell próbálni erőből elhúzni már a verseny elejétől” – tekintett előre Verstappen.

Szerintetek melyik istálló jön ki győztesen a fejlesztési versenyből?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: