DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Villeneuve a „túl lassú” Bottast hibáztatja a balesetért

Az 1997-es világbajnok nem érti, Toto Wolff miért George Russellre akadt ki, miközben a Mercedes finn pilótájának eleve nem lett volna szabad annyira lassúnak lenni, hogy egy Williams támadhassa.

Még egy héttel az Emilia-Romagna-i Nagydíj után is Valtteri Bottas és George Russell ütközése jelenti a fő beszédtémát F1-es körökben. Eleinte a két versenyző egymást hibáztatta az imolai balesetért, míg Toto Wolff inkább a Williams fiataljára hárította a felelősséget, aki hétfő estére – talán éppen ennek hatására – a közösségi médiában kért bocsánatot.

bottas-dppi-imola-crash



Az 1997-es Formula-1-es világbajnok Jacques Villeneuve ugyanakkor nem ért egyet azzal, hogy Russellt kellene hibáztatni: szerinte inkább az a kérdés, mit keresett egyáltalán annyira hátul Bottas, hogy egy williamses támadhassa.

„Nem teljesen értem Toto Wolffot. Miért is a fiatal britet, a Mercedes-junior George Russellt hibáztatja a balesetben?” – nyilatkozta a kanadai exversenyző az F1-Insider.com szaklapnak. „Bottas tudta, hogy a potenciális utódja készül megelőzni őt, és egy súlyos balesetet kockáztatott azzal, hogy jobbra mozdult. Nem lett volna szabad ilyet tennie ilyen nehéz körülmények között. Ez jól mutatja, mennyire feszült Bottas már most, a szezon második futamán. És ez nem lesz jobb, mivel egyszerűen túl lassú. Ha nem lenne az, nem kellett volna ilyen keményen védenie a pozícióját egy Williams ellen.”

Villeneuve szerint Bottas tempója már csak azért is aggasztó lehet a Mercedes számára, mert a második pilótáknak fontos szerepük lehet a kiélezettnek ígérkező Max Verstappen–Lewis Hamilton világbajnoki küzdelemben – márpedig a kanadai úgy látja, a Red Bull új igazolása, Sergio Perez már most erősebben teljesít, mint a finn: „Perez újonnan érkezett a Red Bullhoz, mégis már most erősebb, mint Bottas, aki az ötödik szezonjában jár a Mercedesnél. Perez jobban segíthet Maxnek, mint Bottas Hamiltonnak.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: