DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo elismeri, Norris jobb nála

Meglepően nagy különbség alakult ki a két McLaren-pilóta között az eddigi két versenyhétvégén, a jóval tapasztaltabb ausztrál pedig elismeri, jelenleg Lando Norris jobb nála.

Bahreinben az időmérőn ugyan rendkívül közel voltak egymáshoz, ám a versenytempó tekintetében jelenleg Lando Norris jóval magasabb szintet üt meg, mint a friss igazolás, a sokszoros futamgyőztes Daniel Ricciardo. Az idénynyitón közel húsz, Imolában pedig 25 másodperccel veszített a mclarenes csapattárshoz képest.

Imolában ráadásul Norris még a második pozícióért is harcban volt Lewis Hamiltonnal, ám végül a piros zászló miatt szerencsés hétszeres bajnok a bivalyerős Mercedesszel bedarálta. Így is dobogóra állhatott Norris, miközben Ricciardo közel 25 másodperccel mögötte hatodikként ért célba.

Ricciardo még nem érzett rá igazán a McLaren-Mercedesre


„Papíron nem rossz az eredmény, amit elértem, de nem voltam elég gyors. Ez az egész hétvégére igaz volt, Lando pedig dobogóra került ugyanezzel az autóval és egyértelműen erősebb tempóval rendelkezett a verseny legnagyobb részében” – nyilatkozta Daniel Ricciardo, számot vetve az eddigi teljesítményével.

„Egész hétvégén nem igazán éreztem, hogy meglenne a kellő tempóm. Pozitívum, hogy az egyik autónk legalább feljutott a dobogóra, márpedig ez az évad második versenyén nagyon is biztató. Az autóban megvan a potenciál. Ami viszont engem illet, rá kell jönnöm, mi nem megy elég jól és miben tudok jelentősen javulni.”

„Elismerem a vereséget, de csak pillanatnyilag. Azon fogok dolgozni, hogy megnézzem, hol tudok fejlődni. A legutóbbi futamon a hatodik hely volt a legjobb, amit elérhettem. Túl kemény sem akarok lenni saját magammal és nem fogom ezen felhúzni magam. Egyébként pedig inkább látom Landót a harmadik helyen, minthogy mondjuk tizenötödikként végezzen. A legkevésbé sem szeretném a negatív attitűdöt behurcolni a csapathoz, egyszerűen fejlődnöm kell” – tekintett előre az ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: