DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo: Verstappennel ki akartuk nyírni egymás karrierjét

Csapaton belül utoljára 2018-ban láthattunk valódi vetélkedést a Red Bullnál. A két pilóta egyáltalán nem utálta egymást, csak éppen arra törekedtek, hogy egymás pályafutását kicsinálják.

Az energiaitalosok valahogy nem lelik Max Verstappen mellé az igazán megfelelő második számú pilótát. Az a probléma ugyan már elhárult, hogy túlzottan izgulni kelljen amiatt, hogy a csapattárs nagyon megszorongatná és folyamatosan támadná a hollandot, éppen az ellenkezője igaz, egyikük sem közelíti meg Verstappen szintjét. Igaz, Sergio Perez még beválhat, ha megfelelően hozzászokik az új autóhoz.

„Amióta elhagytam a Red Bullt, az utánam következők mind szenvedtek ugyanennél a csapatnál. Ez nem csak Max Verstappen, hanem az én elismertségemet is nagyban növeli, nagyon sokan nem is tudták, milyen magas szintre húztuk mi fel egymást akkoriban” – nyilatkozta Daniel Ricciardo a Square Mile cikkében.

Sokszor törtek borsot egymás orra alá, de az autón kívül mindig is barátok voltak


„Mi soha nem utáltuk egymást, egyszerűen csak tönkre akartuk tenni egymás pályafutását, ilyen egyszerű ez. Azóta még könnyebb tartani a baráti viszonyunkat, egyrészt, mert már nem versenyzünk egy csapatban, másrészt meg nem vagyunk egymás közvetlen riválisai.”

„Pierre (Gasly) és Alex (Albon) nem tudott megbirkózni ezzel a magas szintű feladattal, vagy legalábbis nem elég hamar ahhoz, hogy megfeleljenek az elvárásoknak. A saját megítélésemnek jót tesz, ha visszagondolunk, hogy Max mellett szereztem pole-pozíciókat és futamgyőzelmeket is” – tette hozzá az ausztrál, aki idén már a McLarennél nyomja a gázt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: