DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Mercedes: Elismerjük, hogy a Honda most jobb

Úgy tűnik, hosszú évek után most először valóban igaznak bizonyult a Mercedes siráma a lemaradásról, a Red Bull-Honda jelenleg erősebbnek tűnik. Toto Wolff csapatfőnök ezt ki is mondta.

Már hetek óta hallhattunk optimista nyilatkozatokat mind az energiaitalos istálló, mind a japán gyártó részéről, hogy ezúttal könnyen lehet, hogy elkapták a nagy rivális Mercedest. Egyelőre a tesztek utáni szakértői vélemények igaznak bizonyultak mind a Red Bull, mind a Honda-motor erejéről. De azért ne felejtsük el, hogy ez a szezon is nagyon hosszú lesz még, egyetlen időmérő után ne hirdessünk végeredményt.



„A Honda nagyszerű munkát végzett. Olyan erőforrással álltak elő, amely elképesztően versenyképes. Elég, ha megnézzük, hogy mennyire feljött az AlphaTauri is. Sportemberként el kell fogadnunk, hogy a rivális jelenleg jobb nálunk” – ecsetelte véleményét Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

„Jelenleg a mi csapatunk a hibridrendszer visszatöltésében veszít elég sok időt, az egyenesek végén a mi elektromos motorunk már képtelen több energiát adni, a Honda viszont megoldotta, hogy egy teljes körön át kiválóan menedzseli a plusz energiát, ebből áll jelenlegi lemaradásunk elég nagy százaléka.”

„Hogy meglepődtem-e? Nem, igazából egyáltalán nem meglepő, ami történik. A Honda nagyszerű vállalat, jó ideje meggyőződésem volt, hogy utolsó hivatalos gyári évükben mindent bele fognak adni és nem fogják sajnálni sem a pénzt, sem az energiát, hogy a búcsúzás előtt valami igazán kiváló motorral álljanak elő és így fejezzék be hivatalos szerepvállalásukat az F1-ben. Így is történt” – dicsérte a riválist Toto Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: