DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso nyíltan kimondta véleményét autójáról

A visszatérő Fernando Alonso nyíltan kimondta, hogy ettől az évtől mit vár. A versenyautó megbízható, de nem valami gyors, ezt előre sejteni lehetett a Renault-motorról kapott hírek után.

A francia gyári istálló idén Alpine F1 Team néven vesz részt a száguldó cirkusz küzdelmeiben és sikerült visszacsábítania két év kihagyás után a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót. A spanyol ász számára jó hír, hogy az Alpine A52-es kódjelű gép teljesen megbízhatóan üzemelt a tesztek során, ám a tempó terén jócskán lemaradásban van. Az adatok alapján továbbra is az várható, hogy hiába volt a Red Bull a leggyorsabb, a Mercedes a hosszú etapokon, vélhetően jócskán visszafogott autóval is a legjobbnak bizonyult.

A Renault előre bejelentette, hogy az idei évre semmit nem fejlesztett erőforrásán, minden erejével a 2022-es év minél sikeresebb teljesítését célozta meg, akkor viszont szupermotorral rukkolhatnak elő. A bahreini tesztelésen Fernando Alonso összesen 206 kört tett meg a három tesztnap során, legjobb ideje 1:30,318 lett és úgy tűnt, a pilóta semmit nem vesztett motivációjából és sebességéből.

Alonso szerint a Q3-ba kerülés is gondot okozhat idén, megbízható, de lassú az autó


A megbízhatóság jó alapnak tűnik, de ami a köridőket illeti, csak két istálló leggyorsabb köre volt lassabb, mint az Alpine-é. A spanyol ász újságíró honfitársa, Antonio Lobato beszélgetett Alonsóval a tesztet követően. „Nemrég elszenvedett balesete ellenére Alonso olyan a pályán, mint egy bika, ezzel rácáfolva kritikusaira, akik például életkora miatt is rendre célkeresztbe veszik.”

„Az Alpine teljes mértékben megbízható. Kérdeztem Fernandót a tesztelésen szerzett tapasztalatairól. Azt mondta, minden rendben van, a teljes tervezett munkát elvégezték, de az ő szavaival élve kissé lassúak. Még az is nehézségekbe ütközhet idén, hogy a Q3-ba bekerüljenek” – tette hozzá az újságíró.

A spanyol pilóta már tavaly ősszel is nyíltan kimondta, hogy nem sok jót vár 2021-től, ám 2022-ben már nagyot alakíthat az Alpine-Alonso páros.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: