DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Schumacher elkezdte szuperül érezni az autót

Mick Schumacher a balszerencsésen végződő első tesztnap után egy igazán jó másodikat zárt. Az autó tempója és megbízhatósága is biztató, a fiatal német pilóta a nap végére kiválóan érezte magát.

Szombaton a délutáni szakaszt kapta meg a Formula-2 tavalyi bajnoka és a technikai hiba miatt szinte teljesen kieső pénteki etap után most erőre kapott, sok adatot gyűjtött és elkezdte érezni a Haas-Ferrarit. Külön biztató lehet számára, hogy a Scuderia két pilótája is elégedett a vörös gépekkel, motorerő tekintetében is, tehát nőtt az esély arra, hogy a Ferrari-motoros partnercsapatok sem lesznek ilyen téren lemaradásban.

Schumacher összesen 88 kört tett meg a Haas VF-21-es modellel, legjobb ideje pedig 1:32,883 lett. Ez a tabella 12. helyére volt elég, de egyrészt így is könnyedén csapattársa, Nyikita Mazepin előtt végzett (igaz, a tesztelésen a legjobb köridők nem feltétlenül a legfontosabbak). Másrészt a német elkezdett összeszokni a versenyautójával.

Schumacher nagyon belelkesült a második tesztnapot követően


„Bámulatosan jó volt a második tesztnap. Igazából én ezt saját magam számára az első napnak tekintem, mivel a péntek nagy kudarccal végződött számunkra (technikai hiba miatt alig néhány, nem túl gyors kört tudott teljesíteni az F2-es bajnok)” – idézi Schumachert a Haas sajtóközleménye.

„Végre olyan dolgokat voltam képes elvégezni, mint például a hosszú etapok a C2-es, a C3-as és a C4-es abroncsokon is, ez remek. Alig két-három kör után elkezdtem igazán jól érezni magam az autóban, ez nagyon biztató számomra, ráadásul úgy éreztem, hogy ez a nap további részében csak erősödött.”

„A leintésre már szuper mértékben kényelmes volt vezetni az autót, otthonosan éreztem magam a volán mögött. Úgy vélem, gyorsan beilleszkedtem az istállóhoz, a srácok igazán nagyszerűek, imádok velük dolgozni. Tényleg alig várom, hogy elkezdődjön a szezon, remek lesz itt versenyezni. De a vasárnapi napra egyelőre egy célom van, ismét minél több tapasztalatot gyűjteni és minél több kört az autóba pakolni” – tette hozzá Schumacher.

A Haas csapatfőnöke is osztotta újonc német pilótája lelkesedését. „Ez egy igazán kiváló nap volt számunkra. A teljes programunkat végig tudtuk futni, több, mint 160 kört teljesített a két pilóta, egy teljes versenyhétvége szimulációját is sikerrel elvégeztük” – nyilatkozta Günther Steiner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: