DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Leclerc és Sainz is elégedett az új Ferrarival

Azt azonban a Scuderia mindkét pilótája elismeri, hogy fogalmuk sincs, mire lehetnek jók a mezőnyben élesben. Az SF21 jól viselkedett, egyedül a tesztnap közepén lépett fel némi technikai hiba.

Charles Leclerc megállását semmi komoly probléma, csak egy apró, telemetriai zavar eredményezte, ezt leszámítva elégedett volt az első tesztnappal ő is és csapattársa is. Először a monacói gurult pályára a Ferrarival, az aerodinamikai mérőeszközzel megtett néhány kört követően visszatért a bokszba, majd már „lecsupaszított” autóval jött vissza újra a pályára néhány hosszabb etap teljesítésére.

Néhány hosszabb futást tett a C2-es, majd később a C3-as abroncsokon. Tíz perccel a kora délutáni szünet előtt a csapat azonban egy telemetriai hibát látott a monitoron, ezért kérték a kétszeres futamgyőztest, hogy állítsa le a pálya mellett az autóját. Így is 58 kört, több, mint 310 kilométert tett meg, legjobb ideje pedig 1:33,242 lett.

Az egyetlen Ferrari-probléma pillanata a tesztnapon


„Mindig nagyon érdekes egy teljesen új autóval az első tesztnap, ilyenkor tudhatjuk meg, hogy a téli szünetben elvégzett kemény munka végül is milyen eredménnyel zárult. Minden különösebb probléma nélkül teljesíthettük a teljes napra kitűzött programunkat, az autóról az első benyomásaim kiválóak” – nyilatkozta Charles Leclerc.

„De az is nyilvánvaló, hogy nagyon korai lenne bármilyen értékelést is adni az erőviszonyokról és az autóról. Alig várom, hogy újra volán mögé ülhessek” – tette hozzá lelkesen a monacói. A délutáni időszakban erős szél, sokkal rosszabb tapadási és (a kisebb homokvihar miatt) látási viszonyok között köröztek a pilóták. Carlos Sainz így is 57 kört tett meg, legjobb ideje pedig 1:31,919, amivel a napi ranglista ötödik helyén végzett.

„Összességében úgy vélem, egészen pozitív első tesztnapot zárhattunk. Legfőbb célunkat teljesítettük, az előre meghatározott programunkat maradéktalanul végigvittük. Emiatt elégedett vagyok. Szerintem nagyjából azért mindenki meg tudja legalább saccolni az egyes autók teljesítményét a tesztnap után, de rendkívül korai lenne még komolyabb jóslásokba bocsátkozni ilyen körülmények láttán, hogy pontosan mi is az erősorrend a csapatok között. Minden tiszta homok volt, nagy volt a szél és igencsak ingadozott a hőmérséklet.”

„Mindent egybevetve remek napot zártunk, tovább dolgozunk a sikerekért, köszönet az eddig elvégzett munkáért a pálya mellett és a gyárban dolgozóknak is” – ecsetelte véleményét Carlos Sainz. Ami miatt aggódhat kicsit a Scuderia, hogy Mick Schumacher Haas-Ferrarijával viszont komolyabb technikai gondok adódtak, emiatt mindössze tizenöt kört tehetett meg délelőtt az újonc német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: