DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Cáfolja a megbízhatósági gondokat a Mercedes

Néhány hete még arról szóltak a hírek, hogy „bizonyos problémák” lehetnek a világbajnok alakulat idei erőforrásával, Toto Wolff szerint viszont semmi ok az aggodalomra.

Mi is beszámoltunk róla néhány hete, hogy a Mercedez-Benz motorfejlesztési részlegének vezetője, Hywel Thomas egy videóban arra utalt, hogy van „néhány probléma” az erőforrásukkal, főleg annak megbízhatóságával. A keddi csapatbemutató során kiderült, hogy az eddig is etalonnak számító motort tovább csiszolták a világbajnok istállónál.

mercedes-w12-light-studio-1



Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője viszont a bemutató utáni sajtótájékoztatón – amelyen a Formula.hu is részt vett – cáfolta, hogy bármiféle megbízhatósági gondjai lennének az idei hajtásláncuknak:

„Nem volt semmi konkrét problémánk az erőforrás megbízhatóságával. Nyilván ha hosszabb etapokat teljesítünk maximális motorerővel, akkor kiismerhetjük, mi is adja fel elsőként a szolgálatot. De ezt teljes mértékben az irányításunk alatt tartjuk.”

Wolff egy területet külön ki is emelt, ahol elmondása szerint fejlődött a csapat: „Voltak olyan éveink, amikor küszködtünk a hűtéssel, s amikor az előszezoni szimulációink nem voltak teljesen összhangban azzal, ami a pályán történt. De úgy vélem, nagy lépést tettünk előre ezen a téren.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: