DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Főnöke szerint Vettel idén nyerhet is

Az Aston Martin mindent megtesz, hogy a lehető legsikeresebbek legyenek idén, beleértve a futamgyőzelmeket is. Vettel segítségére lehet, hogy korábban a Toro Rossónál is lehúzott 1,5 évet.

Teljesen új lapot kezd pályafutásában Sebastian Vettel, aki az előző évtized első felét igencsak uralta a Red Bull-lal, aztán a hibridéra teljesen átrendezte az erőviszonyokat, a Mercedes azóta sem behozható előnyre tett szert, a Red Bull pedig átmenetileg igencsak visszaesett. A Ferrarinál ismét magára talált a német ász és 2017-ben és 2018-ban is esélye volt megkaparintani a világbajnoki címet, de saját és autója hibái végül megfosztották ettől.

Az utóbbi két évben inkább csak szánalmas hibáiról maradt többnyire emlékezetes, de új csapatfőnöke pontosan tudja, hogy egy négyszeres világbajnok nem felejt el vezetni egyik évről a másikra nagy hirtelen. Ezért mindent megtesznek az Aston Martinnál, hogy Vettel ismét régi fényében ragyoghasson.

Az Aston hozzásegíti Vettelt az újabb futamgyőzelmekhez? Lehetséges ilyen forgatókönyv?


„Vettel nagyon könnyen beilleszkedett csapatunkba, ne feledjük, hogy ő már éveket töltött a Toro Rosso kötelékében is, ami nagyjából ugyanolyan méretű, kisebb csapat, mint a miénk. Remek emlékeket őriz arról az időszakról és sikereket is felmutatott. Már most nagyon megkedveltük Sebastiant. Teljesen azonos a felfogásunk arról, hogyan is szeretnénk versenyezni, számunkra szintén a teljesítmény áll a legfontosabb helyen” – magyarázta Otmar Szafnauer az Auto, Motor und Sport hasábjain.

„Óriási erőfeszítéseket teszünk azért, hogy a létező leggyorsabb autót bocsáthassuk rendelkezésére. Odafigyelünk más területekre is, például hogy a bokszutcai munkák, a kerékcserékkel az élen a lehető legjobban sikerüljenek. Minden versenyből igyekszünk a legtöbbet kihozni és itt most a futamgyőzelmekre is gondolok. Mindent ennek rendelünk alá és Sebastian is ezért küzd” – tekintett előre az Aston Martin csapatfőnöke.

A hétvégén Nico Rosberg is kijelentette, hogy úgy véli, Sebastian Vettel teljesen újjá fog születni az Aston Martinnál és amint jönnek a sikerek, ismét a régi lesz a német pilóta, újra ünnepelni fogják és helyreáll a lelki egyensúlya.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: