DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Rosberg: Én megvertem Hamiltont azonos autóval

A 2016-os világbajnok szerint az utóbbi évek sikersorozata mutatja igazán, mekkora tett volt részéről, hogy öt esztendővel ezelőtt elpáholta Lewis Hamiltont azonos technikával.

A 2016-os szezon kezdetén még „csak” háromszoros világbajnok volt a brit ász, ez pedig az évad végére sem változott, mert Nico Rosberg kis különbséggel, de felül tudott kerekedni már akkor is nagyobb sztárnak számító csapattársán. Látványosan megromlott a viszony kettejük között a megelőző két évben, ami időnként ütközésekben csúcsosodott ki.

2016-ban az évad első felében Hamilton egyáltalán nem találta jó formáját, Rosberg viszont igen. A hajrában folyamatosan csökkent a különbség és bár kellett hozzá a brit óriási balszerencséje is Malajziában, amikor vezető helyről, motorhiba miatt kiállni kényszerült (azért Rosberget is érte itt-ott pech abban az évben), végül a német valamennyit megőrzött pontelőnyéből és megkaparintotta a világbajnoki címet. Majd néhány nappal később azonnal bejelentette visszavonulását.

Tény, 2014 óta Nico Rosberg az egyetlen, aki képes volt bármilyen autóval legyőzni Lewis Hamiltont és úgy véli, ez, a brit azóta látott töretlen sikersorozatát figyelembe véve még nagyobb tett volt. Már hét bajnoki címnél jár és a szakemberek egyértelmű jóslata az erőviszonyokat tekintve az, hogy idén könnyedén meglehet a nyolcadik is.

Kellett némi szerencse is, de utoljára Rosberg győzte le Lewis Hamiltont


„Pontosan tudtam, mennyire jó pilóta is Lewis. De ami azóta történt, a külvilág számára is komoly megerősítés kell, hogy legyen, hogy a világ legjobbját győztem le akkor, aki ráadásul most már világbajnoki elsőségek tekintetében is rekorder” – ecsetelte véleményét Nico Rosberg az Augsburger Allgemeine című lapnak.

„Ugyanolyan autóval vertem meg, ez pedig extra megerősítést ad akkori sikeremnek. Hogy ki az idei legnagyobb esélyes a bajnoki címre? Egyértelműen Lewis Hamilton. Változatlanul övé a legjobb autó és ehhez párosul még hihetetlen tehetsége is. A Red Bull azért megszoríthatja, leginkább Max Verstappen, de talán még Sergio Perez is a közelében lehet, amennyiben az energiaitalosok autója megfelelően jól sikerül.”

„Nem szabad megfeledkezni csapattársáról, Valtteri Bottasról sem, egyelőre ne temessük, de minden egyes évvel, amikor képtelen felvenni a versenyt Lewisszal, csökkennek az esélyei, hogy valaha is sikerül legyőznie. Sebastian Vettelnek pedig óriási szüksége volt már a váltásra, a Ferrarinál negatív spirálba került, ami a végén elég csúnyán zárult. Örülök, hogy új esélyt kapott, az Aston Martinnál újra hős lesz és ünnepelni fogják őt. Ha jönnek a sikerek, ő is újra a régi lesz, Vettel minden idők egyik legjobb versenyzője” – dicsérte honfitársát Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: