DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A pilóták is megszavazták az idei tíz legjobbat

A csapatvezetők után maguk a versenyzők is kiválasztották, szerintük kik nyújtották idén a legerősebb teljesítményt közülük: az első két helyen ugyanaz a két pilóta végzett mindkét listán.

Ahogy az minden év végén történni szokott, a Formula-1 szereplői ezúttal is megszavazták, kik teljesítettek idén a legjobban. A csapatfőnökök értékeléséről, ahol Lewis Hamilton végzett az élen, már írtunk, most pedig maguk a versenyzők kerültek sorra, hogy értékeljék saját és társaik produkcióját.

hamilton-verstappen-leclerc-2020-dppi



Nem mindenki vett részt a mókában: a Mercedes és a Ferrari párosa, azaz Hamilton és Valtteri Bottas, valamint Sebastian Vettel és Charles Leclerc, illetve az Alfa Romeót erősítő Kimi Raikkönen nem szavazott. A maradék 15 állandó induló viszont igen, az összesített lista pedig úgy jött létre, hogy az egyes pilóták top 10-es listáján lévő helyezésekért az F1-es pontrendszer szerint járó egységeket osztottak, s azok összegéből állt össze a sorrend.

Aligha meglepő, hogy a versenyzőknél is a hetedik vb-címét domináns teljesítménnyel megszerző Hamilton lett a legjobb, megelőzve az őt a legtöbbször megszorongató Max Verstappent. A képzeletbeli dobogóra itt Daniel Ricciardo fért fel, nyomában a Ferrarival felülteljesítő Charles Leclerc-rel és a monzai futamgyőztes Pierre Gaslyvel.

A Williamssel és a mercedeses beugrása során si remeklő George Russell hatodik helyen zárt, majd jött a szahíri futamot megnyerő Sergio Perez, a top 10-et pedig némi meglepetésre Romain Grosjean, Carlos Sainz és Alexander Albon tette teljessé – főleg a francia és a brit-thai jelenléte a váratlan, de előbbi esetében alighanem a bahreini balesetből történt csodás megmenekülése is szerepet játszott.

Az idei top 10 pilóta a versenyzők szavazatai alapján:

1. Lewis Hamilton

2. Max Verstappen

3. Daniel Ricciardo

4. Charles Leclerc

5. Pierre Gasly

6. George Russell

7. Sergio Perez

8. Romain Grosjean

9. Carlos Sainz

10. Alexander Albon

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: