DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Rosberg megnevezte az idei öt legjobb pilótát

Felállította saját 2020-as versenyzői rangsorát az F1 visszavonult 2016-os világbajnoka: aligha meglepő, hogy az első helyre egykori csapattársát, a hetedik vb-címét szerző Lewis Hamiltont rakta.

Véget ért a Formula-1 2020-as idénye, a visszavonulása óta YouTube-csatornát működtető Nico Rosberg pedig ismét rangsorolta az általa legjobbnak ítélt pilótákat. Aligha okoz meglepetést, hogy az első helyre korábbi mercedeses csapattársát, a rekordokat döntögető Lewis Hamiltont rakta – íme, a teljes top 5-ös rangsor a 2016-os vb-győztes német indoklásával:

nico-rosberg-dppi



„Hamilton az első helyezett nálam: évről évre ezen a szinten teljesíteni, egyszerűen ő a legjobb” – idézi Rosberg szavait a PlanetF1.com szakoldal. „Max Verstappen a második. Szerintem egyértelmű, hogy ők ketten külön ligában játszanak: Verstappen is folyamatosan kihozza a legtöbbet az autóból, lenyűgöző munkát végez.”

„A harmadik helyről pénzfeldobás döntene Leclerc és Ricciardo között. Leclerc-t mondom inkább harmadiknak, mert elképesztő, amit idén kihozott abból a Ferrariból. Ráadásul ahogy legyőzte Vettelt, aki szintén minden idők egyik legjobbja… Hihetetlen tehetség, hogy így lenyomta Vettelt, szóval ő a harmadik.”

„Ricciardo a negyedik, ő is nagyszerű szezont futott azzal az autóval. Az ötödik helyre pedig Gaslyt mondom, nagyon sokat fejlődött az Alpha Taurival, rendre ott van, ráadásul nyert is egy futamot.”

„Emellett még szeretnék néhány nevet megemlíteni, mint például Norris, Sainz, Russell és persze Hülkenberg” – tette hozzá a top 5-ös listáján felül Rosberg, kiemelve az idén csak beugróként szereplő honfitársát, viszont lehagyva például az egyéni vb-tabellán negyedik helyet elérő és a Szahíri Nagydíjat megnyerő Sergio Perezt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: