DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Schumacher: A következő szezonnak nem lehet ilyen pilótával nekiindulni

A legtöbben Mick Schumacher bemutatkozására voltak kíváncsiak Abu Dhabiban, de a figyelmet egy másik Schumacher, Ralf is magára vonta meglehetősen erősre sikeredett véleményével.

A múlt héten rengetegen átértékeltek sok mindent a Mercedesszel kapcsolatban, a hirtelenjében, az idei autóval kapcsolatosan szinte teljesen tapasztalat nélküli ifjonc, George Russell simán megnyerte volna a Szahíri Nagydíjat, ha nem sújtja sorozatos balszerencse. A fiatal brit tökéletes munkát végzett, könnyedén bezsebelte volna a győzelmet a hihetetlenül gyors Mercedesszel, ám a csapat elszerencsétlenkedte a kulcsfontosságú bokszkiállását, ráadásul a hajrában egy defekt is sújtotta.

Russell teljesítménye rámutatott egyrészt a Mercedes erősségére, másrészt pedig mind Lewis Hamilton, mind Valtteri Bottas szempontjából némileg kellemetlen hír, hogy egy beugró, kevés tapasztalattal rendelkező pilóta (az idei Mercedest Russell még nem is vezette múlt péntekig) első próbálkozásra azonnal győzelemre vezette volna az Ezüst Nyilat, meggyőző teljesítménnyel.

A televíziós szakértőként dolgozó Ralf Schumacher Valtteri Bottast már temeti, az egykori F1-es pilóta úgy véli, a finn nemhogy közeledne, de inkább távolodik Lewis Hamilton szintjétől és Russell tökéletesen be is árazta őt a múlt héten. 2020-ban Bottas messzebb jár Hamiltontól, mint bármikor korábban és úgy érzi, butaság lenne 2021-re nem lecserélni őt a Mercedesnél.

Kétségtelen, hogy Hamilton mellé kettes számú pilóta kell, de Bottas még Russelltől is simán kikapott volna


„A legutóbbi versenyeken nagyon gyengén szerepelt Valtteri, elképzelhető, hogy jövő évi sorsa ezen a szezonzáró versenyen dől majd el. Ha olyan hétvégét produkál ismét, mint az elmúlt néhány helyszínen, akkor az számára nagyon rosszul is elsülhet. Egy ilyen teljesítményt nyújtó pilótával nem lehet nekimenni a következő szezonnak, mert esetleg nem lesz meg a konstruktőri bajnoki cím” – ecsetelte véleményét Ralf Schumacher a Motorsport-Total.com szakoldalon.

„Úgy gondolom, azok után, amit George Russell az elmúlt hétvégén mutatott beugróként, Bottas meg is törhetett kissé és a Mercedesnél szerintem senki nem akarja vállalni a kockázatot vele. Az is meglepne, ha ezen a hétvégén képes lenne kimászni a gödörből.”

„Kételkedek abban is, hogy bárhol máshol lenne helye, úgyhogy azt gyanítom, amennyiben menesztik, az egyben a karrierje végét is jelenti majd. Nem nagyon gondolom úgy, hogy a csapatnál bárki is őt választaná jelenleg. Ha a Mercedes le akarná cserélni Valtterit, arra minden oka megvan” – tette hozzá Schumacher.

Igaz, Bottasnak máskor is volt már gyengébben sikerült évada, például 2018-ban, mégsem kellett szednie a sátorfáját. Ne feledjük, hogy a Mercedesnél jelenleg minden Lewis Hamilton körül forog és nem valószínű, hogy Russellt a hétszeres világbajnok nyakára szeretnék engedni, mert esetleg nagyobb ellenállásba ütközne a brit, mint az utóbbi években Bottas csapattársaként.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: