DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Rajongók mondják: A Mercedes szabotálta Russell győzelmét

Eddig nem látott hibát produkált a Mercedes csapata azzal, hogy összecserélte két versenyzője abroncsait. Amellett, hogy egy kettős győzelmet buktak el, George Russell lelkében is törést okozhattak.

Ha van csapat, amelytől már megszoktuk, hogy hibákat követ el a versenystratégiáival vagy a kerékcseréknél, az a Ferrari. Ha kellene egy emlékezetes bokszutcai malőrt említenünk, valószínűleg a Red Bull 2016-os monacói bénázása jutna eszünkbe, ami Daniel Ricciardo győzelmébe került.

Na de hogy a Mercedes se maradjon le erről a listáról, arról ők maguk tettek, már nem először: a 2018-as Német Nagydíjon hatalmas félreértések közepette vezényelték Lewis Hamiltont a bokszba, amiért nem kapott büntetést a brit, aztán egy évvel később ugyanaz történt Hockenheimben, amihez már a szerelőbrigád is asszisztált Hamilton váratlan bokszba hajtása nyomán.



A hétvégi Szahíri Nagydíjon viszont összecserélték versenyzőik abroncsait, így az első helyen érkező Russell megkapta Bottas közepes keverékeit, a finnél azonban már észrevették, hogy hibáztak és visszaszerelték a használt keményeket, de Bottas rengeteg időt bukott. Russellnek ezt követően ismét ki kellett jönnie, hogy ekkor már megkapja a megfelelő gumikat.

Ezen a remeklő Russell győzelme úszott el, az internet népe pedig már meg is találta az összeesküvés-elméletet a történtek mögött. Az F1 News gyűjtötte össze az alábbi kommenteket, melyek egyértelműen arra utalnak, hogy a Mercedes szándékosan vette el a győzelmet Russelltől, hogy Hamilton győzelmei ne tűnjenek értéktelennek.

„A Mercedes szándékosan szabotálta Russell versenyét, hogy senki se mondhassa, hogy bárki képes nyerni ezzel az autóval. Minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy megvédjék Lewist és az ő örökségét, akivel ilyen egyébként sosem történne meg.”

 

„Hány versenyen van túl Lewis technikai hiba nélkül? Aztán George-dzsal hirtelen minden megtörténik, ami megtörténhet. Elegem van.”

 

„A Mercedes csapata várja Russellt a következő bokszkiállásra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: