DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Gaslyt meglepte, hogy fel sem merült a neve a Red Bullnál

Nem csalódott amiatt, hogy marad az Alpha Taurinál, de furcsállja, hogy a győzelme és a dobogói után még csak fontolóra sem vették az előléptetését. A csapatvezető beszélt a másik ülés sorsáról is.

Néhány napja jelentette be az Alpha Tauri, hogy Pierre Gasly 2021-ben is náluk fog versenyezni. Ezzel véget vetettek azoknak a pletykáknak, miszerint esetleg újra a Red Bullnál köthet ki a tavaly idény közben őt váltó Alexander Albon helyén, valamint elhallgattatták az esetleges renault-s átigazolással kapcsolatos találgatásokat. Gasly hosszabbítása az idei produkciója alapján érthető, az Emilia-Romagna-i Nagydíj előtti sajtótájékoztatón – amelyen a Formula.hu is részt vett – viszont nekiszegezték a kérdést, hogy nem csalódott-e amiatt, hogy a Red Bullnál fel sem merült a neve, hanem „külsős” pilótával pótolnák az esetlegesen távozó Albont:

gasly-alphatauri



„Nem vagyok csalódott, inkább úgy mondanám, hogy meglepett. Az eddig eltelt 14 év alatt csak Seb és én nyertünk versenyt a Toro Rossóval vagy az utódjával. Sebet utána előléptették, és négy vb-címet nyert. Szóval csak meglep, hogy fel sem merült a nevem. Szereztem két dobogót a Toro Rossóval, szerintem az idei szezon is jól alakul, részemről pedig csak annyit tehetek, hogy igyekszem erős teljesítményt nyújtani, hogy a jövőben jöjjenek a lehetőségek. Csak ezt tudom tenni. Minden eldőlt, nem igazán akarok már ezen gondolkodni. A lehető legjobbamat akarom nyújtani az Alpha Taurinál, örülök, hogy itt lehetek, és csak erre a hétvégére koncentrálok.”

Arra a kérdésre, hogy esetleg a tavalyi leszereplése miatt nem került szóba a visszahozatala a nagycsapatnál, nem tudott válaszolni a francia, aki állítása szerint nem kapott konkrét magyarázatot Helmut Markóéktól: „Megvan a maguk stratégiája, rajtuk múlik minden, így érdemesebb lenne egyenesen őket kérdezni erről. Ami engem illet, már elég régen nyilvánvalóvá tették, hogy folytatni fogom ennél a csapatnál. És nem vagyok csalódott, szerintem elég jól teljesítünk, képes vagyok megmutatni a bennem rejlő potenciált, a sebességemet és a képességeimet. 24 éves vagyok, nyilván a célom az, hogy az élmezőnyben legyen és egy nap a vb-címért harcolhassak, de pillanatnyilag abban a csapatban kell jól teljesítenem, ahol most vagyok.”

Mindeközben az Alpha Tauri második ülésének sorsa továbbra is a levegőben lóg, de az alapján, amit Franz Tost csapatvezető az ezzel kapcsolatos kérdésre válaszolt, egyértelműnek tűnik, hogy Yuki Tsunoda debütálása várható: „Még nincs eldöntve, mi lesz a második ülés sorsa. Jövő héten tesztelünk itt Tsunodával, aztán Abu Dhabiban jön majd a fiatal versenyzők tesztje is, aztán utána meglátjuk, mi lesz” – mondta el Tost.

A második ülés jelenlegi birtokosa, Danyiil Kvjat is jelen volt a teremben, az orosz viszont saját bevallása szerint továbbra is csak az előtte álló feladatra koncentrál: „Nincsenek híreim ezzel kapcsolatban” – felelte Kvjat a jövőjét firtató kérdésre. „Ahogy eddig is, versenyről versenyre koncentrálok, és igyekszem a lehető legjobb munkát végezni a csapat számára. Az utóbbi hetekben elég jó futamaink voltak, Portugália inkább csak egyszeri kisiklás volt, amikor nem jött össze semmi. Továbbra is igyekszem a legjobbamat nyújtani az év végéig, aztán meglátjuk” – mondta el az orosz, hozzátéve: nem lepte meg, hogy egyelőre csak Gaslyt jelentette be az Alpha Tauri 2021-re.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: