DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hivatalos: Eldőlt, hol versenyez Gasly 2021-ben

Véget vetve a francia futamgyőztest Red Bullhoz kapcsoló pletykáknak, az Alpha Tauri és a versenyző bejelentést tett: 2021-ben is együtt folytatják.

Pierre Gasly, aki egy évvel ezelőtt nem kellett a Red Bullnak, a 2020-as szezon meglepetése az Alpha Taurinál. A legnagyobb szenzáció az Olasz Nagydíj megnyerése volt, de ezt leszámítva számos Q3-as szerepléssel és erős pontszerzéssel tűnt ki a középmezőnyből, melyek folytán a pontverseny kilencedik helyén zárt.

Ennélfogva felmerült, hogy Gasly jövőre Alex Albon helyén visszatér a Red Bullhoz, de még egy olyan forgatókönyv is megjelent a sajtóban, hogy a Renault-hoz igazolhat. 2021-ben azonban marad, ahol van: Helmut Marko hétvégi nyilatkozatának megfelelően az Alpha Tauri szerdai bejelentése alapján együtt maradnak a következő szezonban is.



„Különösen boldog vagyok, hogy a Scuderia Alpha Taurival folytathatom még egy szezon erejéig” – mondta Gasly a bejelentés kapcsán. „Ez az év nagyon jól megy, a csapat történetének eddigi legsikeresebb szezonja felé tartunk. Úgy érzem, nagyon erős a kapcsolatunk, és sikerült kihasználnunk minden lehetőséget, melyek közül a legjobb az Olasz Nagydíj volt. Meg fogom  tenni a maximumot, hogy motiváljam a csapatot, és vállalom a felelősséget, hogy előre vigyem, amennyire csak képes vagyok rá.”

A csapatnak így marad egy kiadó ülése 2021-re. Danyiil Kvjat teljesítménye jelentősen elmarad Gaslyétől, miközben a motorszállító Honda pártfogoltja, Yuki Tsunoda készenlétben áll, továbbá az is opció, hogy Albont Red Bulltól való menesztése esetén visszaültetik a másodcsapatba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: