DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Marko kijelentette: Gasly sorsa eldőlt

A 2021-es pilótafelállás kapcsán a Red Bull háza táján sok a kérdőjel. Egy maréknyi pilóta, köztük Pierre Gasly is Alex Albon helyére pályázik, de egyiküknek sincs könnyű dolga.

Az idei év egyik meglepetése kétségkívül Pierre Gasly, aki az egy évvel ezelőtti összeomlása után most hétről hétre kiváló teljesítménnyel versenyez. Tavaly a pilóta élete talán legnehezebb évét élte meg, amikor a Red Bullnál Max Verstappen mellett mindössze 12 versenyig bírta, mielőtt visszaültették a Toro Rossóba. Ott azonban szárnyra kapott, és idén szeptemberben megszerezte a gárda második F1-es győzelmét, így mindössze egyetlen pont választja el őt az utódjaként megválasztott Alex Albontól. 

 gasly-monza-2020-win



Mivel a Red Bull türelme fogytán a thai pilóta kapcsán, így felröppentek pletykák, melyek szerint 2021-ben ismét Gaslyt ültetik Verstappen mellé. Ezt azonban Helmut Marko, a gárda utánpótlásáért felelős szakértője a napokban határozott kijelentéssel cáfolta. „Döntöttünk a sorsáról, az Alpha Taurinál fog versenyezni. Csapattársa személyét legkésőbb a Bahreini Nagydíj után jelentjük be” – jelentette ki az RTL-nek adott interjújában.

A leváltásához persze Albonnak is lenne néhány szava. Vele kapcsolatban Marko kijelentette: támogatják őt, de a jelenlegi teljesítménye nem lesz elég a folytatáshoz. „Részéről nagyobb kiegyensúlyozottságra van szükség. Néha nincs túl messze Maxtől, máskor viszont túl nagy a lemaradása. Fejlődik, és nem kell sietnünk a döntéssel” – árulta el.

Ha Albonnak nem sikerül teljesítenie az elvárásokat, könnyedén előfordulhat, hogy a helyére a Red Bull most az egyszer saját körein kívül keres utódot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: