DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Kimiben még mindig ott lobog a finn tűz”

Nem győzte dicsérni az F1-es Portugál Nagydíjon zseniális első kört produkáló Raikkönent Ross Brawn, aki szerint a 2007-es világbajnok „tankjában 41 évesen is van még üzemanyag”.

Ross Brawn, az F1 motorsport-igazgatója minden futam után saját írással jelentkezik a Formula-1 hivatalos honlapján. A Portugál GP után dicsérte Charles Leclerc teljesítményét, de nem ment el szó nélkül Kimi Raikkönen parádés első köre mellett sem, amely során a 16. helyről indulva a hatodik pozícióig tört előre az Alfa Romeóval:

raikkonen-dppi-portimao



„Sosem kételkedtünk benne, hogy Kimiben még ott lobog az a finn tűz, s amikor erre Portugáliában esélye nyílt, ezt meg is mutatta. Figyelemre méltó volt az első köre, ékes példája annak, hogyan hozza ki a lehetőségből a maximumot egy jó pilóta nagyon trükkös körülmények között, a mezőny gyengébb felébe tartozó csomaggal. Biztos vagyok benne, hogy ez az első kör megnövelte az adrenalinszintjét és a vérnyomását. Csodás volt ezt látni. Egy ikonikus versenyző, egy világbajnok, akinek egyértelmű, hogy 41 évesen is van még üzemanyag a tankjában.”

Az még nem dőlt el, hogy Raikkönen jövőre is a Formula-1 mezőnyében fog-e szerepelni, mindenesetre a lépésétől nemcsak az Alfa Romeo, hanem a Haas 2021-es felállása is függhet, hiszen nem mindegy, összesen hány ülés lesz elérhető a két Ferrari-motort használó gárdánál. Brawn egyébként arra is reflektált, hogy a Haas megválik Romain Grosjeantól és Kevin Magnussentől:

„Merész lépés a Haastól, hogy lecserélik jövőre a pilótáikat. Mindig meg kell találni az egyensúlyt a folytonosság és az új lehetőségek között. Romain és Kevin évekig szórakoztató versenyzői voltak a Formula-1-nek, és kivették a részüket az amerikai csapat utazásából. De érdekes látni, ahogy új irányt próbál ki a Haas, és kíváncsian várjuk, hogy kik mellett döntenek a következő szezonra.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: