DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Brawn a legnagyobbakhoz mérte Leclerc-t

Az F1 sportszakmai vezetője szerint a Ferrari fiatal reménysége rendelkezik egy olyan képességgel, ami a legeredményesebb F1-es pilóták sajátja: a gyenge autóval való érvényesülés.

Komoly elismerésben részesült Charles Leclerc a Portugál Nagydíjat követően, ahol a korábban botrányosan teljesítő Ferrarival negyedik rajthelyet szerzett, amit a verseny végéig meg tudott tartani. 

 leclerc-portre-20201



„Újabb erős teljesítményt láthattunk Charles-tól, aki az istálló nehéz idei évében motivációt jelent a csapata számára. Tudják, hogy egy versenyképes autóval hozni fogja az eredményeket. Egy versenyző egy rossz autóval két irányba indulhat el: Gyengülhet a teljesítménye és elszállhat a motivációja, ami senkinek sem jó. Vagy teheti azt, amit Charles, és mélyebbre ás, hogy több teljesítményre leljen, ami a nehéz időkben segíti a csapatot” – írta a szakértő az F1 hivatalos oldalán publikált futamértékelőben.

Brawn a Ferrari legutóbbi sikerszériájában közvetlen kapcsolatban dolgozott Michael Schumacherrel, akinek bizonyos képességeit Leclerc-ben is felfedezte. „Michaellel ezt többször éreztem. Voltak versenyek, amiket az autó hiányosságai miatt nem kellett volna megnyernie, mégis talált rá módot. Ez teszi egy világbajnokot. Lewis [Hamilton] is képes erre. Most nagyszerű autóval rendelkezik, de emlékszem olyan győzelmeire, amiket gyengébb konstrukcióval szerzett. Charles is ugyanezt teszi a Ferrarinál” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: